Simulació a la Unitat d’Hospitalització de Pediatria i Cirurgia Pediàtrica

Els i les pacients de les Unitats d’Hospitalització Pediàtrica i Cirurgia Pediàtrica poden presentar complicacions mèdiques durant el seu ingrés que requereixin intervencions immediates per part de tot l'equip assistencial d'aquestes unitats. Considerem la simulació in situ a les mateixes unitats d’hospitalització una eina indispensable d’aprenentatge per encarar aquestes situacions. 

Addressed to:

Residents and nurses

Healthcare professionals

En els tallers i escenaris de simulació es treballen 9 casos clínics que reflecteixen les principals patologies en una Unitat d’Hospitalització Pediàtrica i Cirurgia Pediàtrica.

Consta d'un briefing informatiu en què l’alumnat rep informació sobre la teoria de la simulació com a eina d'aprenentatge i l'organització de l’activitat així com del material a revisar. Previ al simulacre, ja en l’escenari de simulació, es realitza una nova explicació interactiva perquè l'alumnat es familiaritzi amb l'entorn i l'equip de treball. A posteriori es fa el simulacre d’uns 20 minuts de durada amb els 5 participants (2 residents de pediatria, 2 infermeres pediàtriques i 1 auxiliar), 2 facilitadores (1 pediatra i 1 infermera) i 1 confederat (resident gran de pediatria).

Posteriorment al simulacre es du a terme el debriefing en què es va desglossant de forma dirigida tot el que ha ocorregut a l’escenari de simulació tan pel que fa a les habilitats no tècniques comunes de comunicació, treball en equip i lideratge com a les habilitats tècniques de cada membre de l'equip.

Goal

El programa permet potenciar el treball en equip, promoure la comunicació efectiva, familiaritzar-se amb l’entorn, el material i els recursos disponibles, conèixer els algoritmes de les principals patologies que es poden donar, aprendre a administrar medicació i a utilitzar dispositius així com trobar punts de millora en l’activitat diària de les unitats.

Share it

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.