L'alumnat de les escoles ‘Fundació Collserola’ decora per cinquè any l’Hospital Infantil amb el projecte ‘Et regalo un desig’

Els companys d’Ànnia, pacient oncològica de Vall d’Hebron, l’ajuden a guarnir per Nadal l’Hospital Infantil: cada alumne ha creat missatges que seran penjats a cintes de colors, simbolitzant els bons desitjos per a pacients, famílies i personal sanitari.

12/12/2024

Al Nadal de 2021, l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron es convertia en el quadre Nit Estelada, de Vincent van Gogh, gràcies als alumnes de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, que van ajudar a la seva companya Ànnia, pacient oncològica de Vall d’Hebron que aleshores tenia set anys, a complir un desig: omplir d’estels Vall d’Hebron. Ja el Nadal de l’anterior, l’Ànnia havia decorat amb floquets de neu l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica, gràcies a l’ajut dels seus companys. Per cinquena edició, els alumnes de les escoles de la Fundació Collserola –que a més de Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia engloba les escoles Avenç i Ramon Fuster– han vingut un Nadal més a Vall d’Hebron a lliurar la seva decoració en un acte simbòlic que uneix art, solidaritat i educació, marcant un nou capítol en aquesta història de col·laboració entre Vall d’Hebron, la Fundació Collserola i l’Associació 8000 Estels, promoguda per la mare de l’Ànnia, Joana Cervera, per conscienciar i promoure la recerca contra el càncer infantil.

El guarniment de l’Hospital Infantil ha crescut fins a convertir-se en un projecte educatiu de les escoles de la Fundació Collserola: la seva elaboració suposa una experiència transformadora per als nens, nenes i adolescents, que ha après que les petites accions poden generar un impacte positiu en la vida dels altres i treballen valors com la col·laboració, l’empatia i la solidaritat, a més de les arts plàstiques. El seu esforç redunda en el benestar emocional dels pacients oncològics que es recuperen a l’Hospital Infantil de la seva malaltia i veuen embellit l’entorn hospitalari gràcies a decoracions fetes per persones d’una edat similar.

Entre les propostes presentades per l’alumnat de batxillerat de les escoles de la Fundació Collserola, que cada any s’esforcen perquè guanyi el seu treball en grup i es materialitzi en la decoració de Nadal de l’Hospital Infantil, enguany ha resultat seleccionada la proposta ‘Et regalo un desig’. “La proposta gira al voltant dels desitjos no materials, aquelles petites grans coses que donen sentit a la vida: un somriure, una abraçada, una nit plena d’estels o d’altres moments inoblidables”, explica la Joana Cervera, mare de l’Annia i presidenta de l’Associació 8.000 estels. La decoració està inspirada en el conte ‘Els 8000 estels de l’Ànnia’ (Editorial Tramuntana), basat en la seva història de superació com a pacient oncològica: part dels beneficis obtinguts amb la venda d’aquest conte solidari es destinen a la recerca i divulgació sobre el càncer infantil del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), en concret al projecte ‘Immunoteràpia personalitzada en la lluita contra el càncer cerebral infantil: estudi de nivells d’antígens en teràpies combinades’, liderat pel Dr. Miguel Segura, investigador principal i cap del laboratori de tumors neurals dins del grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils del VHIR; i la Dra. Anna Llort, del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora principal de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils del VHIR. “Estem molt agraïts als alumnes de les escoles de la Fundació Collserola perquè posin la seva creativitat al servei de decorar l’Hospital Infantil per cinquè any consecutiu. El seu preciós guarniment és una iniciativa d’humanització que contribueix a fer més amable l'estada dels infants i adolescents amb càncer i millorar el seu benestar emocional”, exposa l’Esther Diaz, infermera supervisora del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques. “L’Ànnia és un exemple de la resiliència dels pacients pediàtrics, tot engrescant els seus companys de classe mentre feia front a la seva malaltia perquè altres nens, nenes i adolescents que afrontaven tractaments oncològics a l’Hospital Infantil també gaudissin d’un entorn nadalenc i es veiessin reconfortats en pensar que altres persones de la seva edat s’havien esforçat a fer aquestes decoracions a mà”, exposa el Dr. Lucas Moreno, cap del Servei d'Hematologia i Oncologia Pediàtrica de Vall d'Hebron.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.