El Dr. Josep Tabernero rep el Premi Argonauta a la Trajectòria en Investigació Clínica de la Fundació Pharma Mar

Els Premis Argonauta Fundació PharmaMar reconeixen persones o projectes que han contribuït significativament durant els darrers anys a l'avenç de la medicina, la ciència i la salut a la nostra societat.

24/11/2023

El 23 de novembre la Fundació PharmaMar ha celebrat la I edició dels Premis Argonauta Fundació PharmaMar, reconeixent persones o projectes que han contribuït significativament durant els darrers anys a l'avenç de la medicina, la ciència i la salut a la nostra societat.

Durant la nit es va posar de manifest el poder de la ciència i la necessitat de contribuir a la seva difusió i impuls des de diferents àrees, per avançar en la millora de la qualitat de vida de les persones. A més, va reunir les personalitats més rellevants dels darrers anys a nivell científic i mèdic, tant nacional com internacional.

Tal com va destacar José María Fernández Sousa-Faro, president de la Fundació PharmaMar i PharmaMar: “Estem molt orgullosos de poder reunir a tan distingides personalitats, la tasca de les quals ha contribuït significativament a la salut de les persones, a la primera edició dels nostres premis. Des de la Fundació PharmaMar, amb aquests premis, volem impulsar-los a continuar treballant per aconseguir avenços notables en la investigació científica i en la cura de la salut”.

Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i Director de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), va rebre el Premi a la trajectòria en investigació clínica per la seva distingida trajectòria i reconegut lideratge en el desenvolupament de teràpies moleculars contra el càncer, així com la seva contribució significativa a la medicina translacional, reflectida en la seva extensa obra científica i el seu impacte global a la comunitat oncològica.

El Dr. Tabernero ha agraït aquest guardó que ha fet extensiu a l'equip de professionals de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), “que treballen amb el convenciment que queda molt de camí per recórrer i que cada dia compta, perquè, encara que la supervivència ha augmentat notablement en les darreres dècades fins a situar-se en un 70%, encara hi ha molts pacients per als que no tenim una opció terapèutica eficaç i hem de continuar perseverant”.

També ha destacat la necessitat de “continuar treballant, més que mai, junts, en la lluita contra el càncer. Necessitem entendre'l i estudiar-lo per aconseguir cronificar-lo i que totes les persones que s'hagin d'enfrontar a aquesta malaltia puguin fer-ho amb les mateixes oportunitats d'accés a fàrmacs i tractaments”.

El Dr. Josep Tabernero va ser distingit per la seva distingida trajectòria i reconegut lideratge en el desenvolupament de teràpies moleculars contra el càncer.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.