Simulacres de nen greu a urgències pediàtriques

L’atenció al nen potencialment greu és una part de l’activitat assistencial al servei d’urgències pediàtriques i la seva detecció, diagnòstic i tractament de manera ràpida i eficaç millora el pronòstic dels pacients.

El treball en equip entre tots els participants i el coneixement de l’entorn i el material disponible és necessari per a una correcta atenció inicial del nen greu.

El curs consta d’un primer bloc de contingut teòric on es tracten els continguts de treball en equip, aspectes generals en urgències pediàtriques (contínuum AEPED) i els protocols de les principals patologies d’urgències pediàtriques. 

A continuació, en el bloc pràctic es treballen 18 casos clínics que reflecteixen les principals patologies en un servei d’urgències pediàtriques a través de simuladors.

Cada resident de pediatria fa quatre simulacions durant la seva rotació per la unitat d’urgències pediàtriques.

Goal

El programa té com a objectius potenciar el treball en equip, promoure la comunicació efectiva, adquirir habilitats en el reconeixement i tractament del nen greu (TEP i metòdica ABCDE), familiaritzar-se amb l’entorn i el material i els recursos científics disponibles i conèixer els algoritmes de les principals patologies ateses a la unitat d’urgències pediàtriques.

Share it

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.