Quatre testimonis pel Dia Internacional de les Dones i Nenes en la Ciència

Quatre científiques de Vall d'Hebron han donat el seu testimoni en vídeo.

11/02/2020

Avui, 11 de febrer, és el Dia Internacional de les Dones i Nenes en la Ciència. Per celebrar-lo, quatre científiques de Vall d'Hebron han donat el seu testimoni en els següents quatre vídeos:

  • La Dra. Patricia Pozo és cap de la Unitat de Cefalea, cap del Grup de Recerca en Cefalea i Dolor Neurològic del VHIR i responsable del Migraine Adaptive Brain Center, i dona un missatge de motivació i inspiració per a totes les dones que es volen dedicar a la carrera científica.
  • La Dra. Cristina Saura és cap de la Unitat de Mama del Servei d'Oncologia i investigadora principal del Grup de Recerca en Càncer de Mama del VHIO. Vol compartir la seva experiència i donar ànims a totes les dones que volen dedicar-se a la ciència.
  • La Dra. Marta Ribasés, investigadora principal del Grup de Recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR, comparteix amb nosaltres les seves inquietuds i el seu somni pel futur de les dones en el món de la ciència i la recerca.
  • Estefanía Anguita és investigadora predoctoral del Grup de Recerca Biomèdica en Tumors de l'Aparell Digestiu del VHIR i ens explica la realitat al laboratori i quin consell donaria a totes les dones que es volen dedicar a la carrera científica.

L’any 2019 el 72% dels professionals de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron eren dones.

 

La igualtat de gènere en la recerca i al Vall d'Hebron Institut de Recerca

Durant l’any 2019, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) està treballant per generar un programa denominat Women in Science, específicament dirigit a vetllar per les qüestions de gènere en la recerca del VHIR i potenciar el lideratge femení. A finals de 2019, a més, el VHIR es comprometia juntament amb altres 18 centres i instituts de recerca a lluitar contra la discriminació envers les dones en aquest camp signant la Carta de compromís per a la igualtat de gènere. Entre els compromisos adoptats, destaquen fer front a la desigualtat salarial, eliminar els obstacles que impedeixen a les dones avançar en la seva carrera científica i impulsar canvis en la cultura organitzativa i en l’estructura professional per eliminar barreres sistèmiques, estereotips i desigualtats així com promoure la conciliació familiar.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.