Els serveis de Psiquiatria, Nefrologia i Farmàcia Hospitalària reben un premi OAT Adherència

Vall d'Hebron ha rebut un reconeixement durant la II edició dels premis OAT Adherència en la categoria de Farmàcia Hospitalària. 

15/08/2019

Vall d'Hebron ha rebut un reconeixement durant la II edició dels premis OAT Adherència en la categoria de Farmàcia Hospitalària. Aquests guardons tenen com a objectiu contribuir al reconeixement públic de totes aquelles entitats i persones de l'àmbit de la sanitat que durant l'any 2018 han desenvolupat projectes o plans d'adherència.

El projecte guanyador de Vall d'Hebron consisteix en un "Programa interdisciplinari per a la millora de l'adherència al tractament immunosupressor en pacients trasplantats de ronyó", explica la Dra. Maria Queralt, cap del Servei de Farmàcia Hospitalària de Vall d'Hebron. "La disminució de la no adherència al tractament immunosupressor és un abordatge que potencialment pot millorar els resultats del trasplantament", afegeix.

Amb la voluntat d'unir esforços per obtenir els millors resultats, Vall d'Hebron porta a terme aquest projecte des d'un enfocament multidisciplinari. En aquest sentit, Farmàcia Hospitalària treballa en col·laboració amb els serveis de Psiquiatria, amb el Dr. Josep Antoni Ramos Quiroga al capdavant, i del Servei de Nefrologia, liderat pel Dr. Daniel Seron.

Durant la segona gala de lliurament de Premis OAT Adherència, Anna Beneria, Facultativa Especialista en Psicología Clínica, i Sonia García, resident de tercer any de Farmàcia Hospitalària, impulsores del projecte, van recollir la distinció.

L'objectiu d'aquest projecte és avaluar i millorar l'adherència al tractament immunosupressor en pacients en fase post-trasplantament amb risc de no adherència. Tot això partint de la hipòtesi segons la qual una intervenció psicològica grupal millora l'adherència. Es tracta d'un estudi de disseny prospectiu, longitudinal, multivariable, d'una cohort i d'intervenció psicològica, que inclou pacients amb característiques personals de risc de baixa adherència. Es pretén demostrar que la intervenció psicològica grupal millora l'estat dels pacients trasplantats i millora l'adherència. D'aquesta manera, també disminuiria la probabilitat de presentar nivells de fàrmac infraterapèutics i la simptomatologia ansiosa i depressiva. Aquest programa es realitza amb grups psicoterapèutics formats per 10-15 pacients trasplantats (de més de 3 mesos i menys de 24 mesos després de la intervenció) en vuit sessions d'1 hora i 30 minuts de durada. Es valora l'adherència mitjançant diferents mètodes directes i indirectes.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.