Els serveis de Psiquiatria, Nefrologia i Farmàcia Hospitalària reben un premi OAT Adherència

Vall d'Hebron ha rebut un reconeixement durant la II edició dels premis OAT Adherència en la categoria de Farmàcia Hospitalària. 

15/08/2019

Vall d'Hebron ha rebut un reconeixement durant la II edició dels premis OAT Adherència en la categoria de Farmàcia Hospitalària. Aquests guardons tenen com a objectiu contribuir al reconeixement públic de totes aquelles entitats i persones de l'àmbit de la sanitat que durant l'any 2018 han desenvolupat projectes o plans d'adherència.

El projecte guanyador de Vall d'Hebron consisteix en un "Programa interdisciplinari per a la millora de l'adherència al tractament immunosupressor en pacients trasplantats de ronyó", explica la Dra. Maria Queralt, cap del Servei de Farmàcia Hospitalària de Vall d'Hebron. "La disminució de la no adherència al tractament immunosupressor és un abordatge que potencialment pot millorar els resultats del trasplantament", afegeix.

Amb la voluntat d'unir esforços per obtenir els millors resultats, Vall d'Hebron porta a terme aquest projecte des d'un enfocament multidisciplinari. En aquest sentit, Farmàcia Hospitalària treballa en col·laboració amb els serveis de Psiquiatria, amb el Dr. Josep Antoni Ramos Quiroga al capdavant, i del Servei de Nefrologia, liderat pel Dr. Daniel Seron.

Durant la segona gala de lliurament de Premis OAT Adherència, Anna Beneria, Facultativa Especialista en Psicología Clínica, i Sonia García, resident de tercer any de Farmàcia Hospitalària, impulsores del projecte, van recollir la distinció.

L'objectiu d'aquest projecte és avaluar i millorar l'adherència al tractament immunosupressor en pacients en fase post-trasplantament amb risc de no adherència. Tot això partint de la hipòtesi segons la qual una intervenció psicològica grupal millora l'adherència. Es tracta d'un estudi de disseny prospectiu, longitudinal, multivariable, d'una cohort i d'intervenció psicològica, que inclou pacients amb característiques personals de risc de baixa adherència. Es pretén demostrar que la intervenció psicològica grupal millora l'estat dels pacients trasplantats i millora l'adherència. D'aquesta manera, també disminuiria la probabilitat de presentar nivells de fàrmac infraterapèutics i la simptomatologia ansiosa i depressiva. Aquest programa es realitza amb grups psicoterapèutics formats per 10-15 pacients trasplantats (de més de 3 mesos i menys de 24 mesos després de la intervenció) en vuit sessions d'1 hora i 30 minuts de durada. Es valora l'adherència mitjançant diferents mètodes directes i indirectes.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.