Celebrem el Dia Mundial del Ronyó amb activitats per a nens i una jornada per a professionals i pacients

El 8 de març se celebra el Dia Mundial del Ronyó. Vall d’Hebron organitza durant tota la setmana una sèrie d’activitats perquè els nens ingressats coneguin el funcionament d’aquest òrgan. A més, avui acollim una jornada destinada a donar veu als pacients i explicar com millorem la vida de les persones amb malalties renals.

08/03/2018

Durant tota la setmana, els professionals que es dediquen a tenir cura dels nens amb patologies renals han organitzat una sèrie d’activitats per als més petits. Entre aquestes, destaquen les activitats per explicar com funciona aquest òrgan, dibuixos, pintures, experiments per visualitzar com treballa un ronyó sa i un ronyó amb patologia, fitxes per buscar paraules relacionades amb l’aparell excretor... Tot un conjunt d’activitats dirigides els nens que han de combatre malalties de ronyó.

D’altra banda, durant tot el dia d’avui, s’ha celebrat la “Primera jornada amb motiu del Dia Mundial del Ronyó”, que ha aplegat professionals de Vall d’Hebron i també pacients. L’objectiu de Vall d’Hebron és oferir cures i assistència d’excel·lència als pacients amb patologies del ronyó i també millorar la seva qualitat de vida. Per això, els professionals han explicat com eduquen els cuidadors perquè aquests puguin continuar el tractament endovenós a casa. A més, com moltes patologies del ronyó són malalties poc freqüents, la conferència inaugural ha anat a càrrec del Dr. Guillem Pintos, director clínic de Malalties Minoritàries de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. La veu dels pacients també ha tingut molt protagonisme, amb la participació de representants d’associacions de pacients.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.