El Programa de Salut Internacional de l'ICS organitza les X Jornades Catalanes de Salut Internacional i Medicina Tropical

Tindran lloc els dies 18 i 19 de maig al Born Centre de Cultura i Memòria Històrica de Barcelona. El programa d'aquest any se centra en la influència del canvi climàtic sobre la propagació de noves infeccions o de malalties que havien estat controlades o eliminades en països desenvolupats.

16/05/2017

Experts d'arreu del món posaran en comú experiències innovadores en l'àmbit de la salut internacional i la medicina tropical durant les X Jornades Catalanes de Salut Internacional i Medicina Tropical, que se celebraran al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona els dies 18 i 19 de maig de 2017. L'activitat està organitzada pel Programa de Salut Internacional de l'ICS (PROSICS).

Les Jornades s'estructuren en diverses taules rodones i ponències sobre temes d'actualitat en l'àmbit de la salut internacional. També s'hi presentaran casos clínics i s'hi duran a terme presentacions de comunicacions orals en què els assistents podran donar a conèixer treballs de recerca relacionats amb la pràctica de la salut internacional. Aquest any es farà, per primer cop, una sessió interactiva de casos clínics en què podran participar tots els assistents a través d’una aplicació mòbil.

 

Canvi climàtic 

El programa d'aquesta edició se centra en la influència del canvi climàtic sobre la propagació de noves infeccions o malalties que havien estat controlades o eliminades en països desenvolupats i que ara poden suposar un risc per a la salut pública, com són el dengue, la malària, el virus del Zika, el chikungunya o la febre de Crimea-Congo. A més, s’abordarà la importància que té en els viatgers la prevenció de la malaltia per meningococ, que s’ha manifestat en diversos brots durant els darrers anys.

D’altra banda, es farà balanç de la iniciativa Tripulant Zero, que ha consistit a donar suport sanitari per via telemàtica a la tripulació del vaixell Astral, de l’ONG Proactiva Open Arms, que va dur a terme l’estiu passat tasques de rescat de refugiats al Mediterrani central. El projecte Tripulant Zero ha estat coordinat des del PROSICS i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Durant les X Jornades també s’abordaran temes relacionats amb la salut comunitària i l'assessorament abans del viatge i es presentaran les novetats referents a tractaments i vacunes.

 

Espai de debat

Les jornades de Salut Internacional i Medicina Tropical van néixer l’any 2008 com una iniciativa de la Unitat de Salut Internacional de Drassanes –que actualment es diu Unitat de Salut Internacional Vall d’Hebron-Drassanes– per establir un espai de debat per als professionals que es dediquen a tractar les malalties tropicals i a assessorar els viatgers internacionals a Catalunya.

La responsable de l’Àrea d’Atenció al Viatger de la Unitat de Salut Internacional Vall d'Hebron-Drassanes i presidenta del Comitè Organitzador de les Jornades, Raisa Morales, destaca la importància de la formació dels professionals de medicina de família, “que són els primers receptors dels pacients abans i després de realitzar un viatge”.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.