El Programa de Salut Internacional de l'ICS organitza les X Jornades Catalanes de Salut Internacional i Medicina Tropical

Tindran lloc els dies 18 i 19 de maig al Born Centre de Cultura i Memòria Històrica de Barcelona. El programa d'aquest any se centra en la influència del canvi climàtic sobre la propagació de noves infeccions o de malalties que havien estat controlades o eliminades en països desenvolupats.

16/05/2017

Experts d'arreu del món posaran en comú experiències innovadores en l'àmbit de la salut internacional i la medicina tropical durant les X Jornades Catalanes de Salut Internacional i Medicina Tropical, que se celebraran al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona els dies 18 i 19 de maig de 2017. L'activitat està organitzada pel Programa de Salut Internacional de l'ICS (PROSICS).

Les Jornades s'estructuren en diverses taules rodones i ponències sobre temes d'actualitat en l'àmbit de la salut internacional. També s'hi presentaran casos clínics i s'hi duran a terme presentacions de comunicacions orals en què els assistents podran donar a conèixer treballs de recerca relacionats amb la pràctica de la salut internacional. Aquest any es farà, per primer cop, una sessió interactiva de casos clínics en què podran participar tots els assistents a través d’una aplicació mòbil.

 

Canvi climàtic 

El programa d'aquesta edició se centra en la influència del canvi climàtic sobre la propagació de noves infeccions o malalties que havien estat controlades o eliminades en països desenvolupats i que ara poden suposar un risc per a la salut pública, com són el dengue, la malària, el virus del Zika, el chikungunya o la febre de Crimea-Congo. A més, s’abordarà la importància que té en els viatgers la prevenció de la malaltia per meningococ, que s’ha manifestat en diversos brots durant els darrers anys.

D’altra banda, es farà balanç de la iniciativa Tripulant Zero, que ha consistit a donar suport sanitari per via telemàtica a la tripulació del vaixell Astral, de l’ONG Proactiva Open Arms, que va dur a terme l’estiu passat tasques de rescat de refugiats al Mediterrani central. El projecte Tripulant Zero ha estat coordinat des del PROSICS i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Durant les X Jornades també s’abordaran temes relacionats amb la salut comunitària i l'assessorament abans del viatge i es presentaran les novetats referents a tractaments i vacunes.

 

Espai de debat

Les jornades de Salut Internacional i Medicina Tropical van néixer l’any 2008 com una iniciativa de la Unitat de Salut Internacional de Drassanes –que actualment es diu Unitat de Salut Internacional Vall d’Hebron-Drassanes– per establir un espai de debat per als professionals que es dediquen a tractar les malalties tropicals i a assessorar els viatgers internacionals a Catalunya.

La responsable de l’Àrea d’Atenció al Viatger de la Unitat de Salut Internacional Vall d'Hebron-Drassanes i presidenta del Comitè Organitzador de les Jornades, Raisa Morales, destaca la importància de la formació dels professionals de medicina de família, “que són els primers receptors dels pacients abans i després de realitzar un viatge”.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.