Vall d’Hebron acull la 14a Jornada d’Infermeria dels 5 Hospitals de la Xarxa Interhospitalària de Barcelona Ciutat

Un miler de professionals de Vall d’Hebron, Sant Pau, Clínic, Mar i Sant Joan de Déu participen en aquesta trobada, que ha posat el focus en la transformació digital de les cures infermeres.

07/10/2024

La transformació digital de les cures infermeres ha estat el fil conductor de la 14a Jornada d’Infermeria dels 5 Hospitals de la Xarxa Interhospitalària de Barcelona Ciutat. Les direccions infermeres de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de Sant Pau, l’Hospital Clínic, l’Hospital del Mar i l’Hospital Sant Joan de Déu han tornat a treballar plegades per promoure un espai de trobada on crear sinergies, conèixer noves iniciatives i compartir punts d’interès.

Vall d’Hebron ha estat l’hospital amfitrió de l’edició d’enguany, que ha posat el focus en les oportunitats que ofereix la transformació digital per millorar la pràctica infermera i l’empoderament del pacient. Un miler de professionals han seguit la Jornada de forma presencial i en línia.

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; la Dra. Yolima Cossio, directora de Sistemes d’Informació, i Ma. Àngels Barba, directora d’Infermera, han inaugurat la Jornada encoratjant aquest col·lectiu professional a encapçalar la transformació digital de l'atenció al pacient i posant en valor el rol de les infermeres dins el model d’atenció multidisciplinària que promou l’Hospital.

Experiències d’èxit en salut digital

Al llarg del matí s’han donat a conèixer 15 experiències d’èxit en salut digital, 3 de les quals de Vall d’Hebron. La primera ha estat Nixi for Children a l’àrea quirúrgica, defensada per Clàudia Serra, infermera responsable de l’escola inclusiva de Vall d’Hebron, que s’ha presentat a la taula rodona dedicada a la revolució digital al servei del pacient. A través de les ulleres de realitat virtual i de la mà de Nixi, els assistents han pogut explorar el quiròfan per dins, i visitar l’espai preoperatori i la sala de recuperació. Es tracta d’un projecte orientat a millorar l’experiència de l’infant en l'àmbit quirúrgic que, a Vall d’Hebron, es va posar en funcionament l’any 2023.

A la taula rodona sobre gestió i optimització de les cures amb la salut digital, Raquel Corredor, infermera responsable de qualitat, seguretat i transformació digital en cures de Vall d’Hebron, ha presentat el projecte Cosmoline, orientat a millorar la humanització en la col·locació dels catèters venosos ecoguiats. És un projecte guanyador de la 4a edició del Jo Innovo pensat específicament per millorar l'experiència del pacient adolescent i preadolescent davant del procediment de col·locació d'un catèter venós ecoguiat.

Finalment, a la taula sobre tecnologia digital com a eina clau per als professionals de la salut, Esther López, infermera facilitadora en simulació, ha presentat el SIMOONS, una plataforma de simulació que facilita l'entrenament d’habilitats per a professionals de la salut a través d’experiències formatives que permeten la interacció en un escenari clínic virtual.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.