Vall d’Hebron és el primer hospital de l’Estat i el 5è d’Europa en el rànquing d'hospitals intel·ligents de la revista 'Newsweek'

El rànquing ‘World’s Best Specialized Hospitals’ de la mateixa publicació americana destaca vuit especialitats de Vall d’Hebron entre les 100 millors del món.

27/09/2024

Per quart any consecutiu, Newsweek i Statista han fet pública la llista dels Millors Hospitals Intel·ligents del Món 2025. Aquesta llista premia 350 hospitals en el camp de les tecnologies intel·ligents de 28 països diferents que destaquen pel seu ús de funcionalitats electròniques, telemedicina, imatges digitals, intel·ligència artificial i robòtica. Vall d’Hebron, que millora posicions respecte l’any anterior, és el primer hospital de l’Estat, el 5è d’Europa i el 27è del món en aquest rànquing d’hospitals intel·ligents.

En clau estatal, després de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, es troben en el llistat l’Hospital Clínic de Barcelona en la posició 52, l’Hospital General Universitario Gregorio Marañón en la 58, l’Hospital Universitario La Paz en la 70 i l’Hospital Universitario 12 de Octubre en la 73.

Els smart hospitals es caracteritzen per la implementació de tecnologia de darrera generació per replantejar com es proporciona l’atenció i assistència dels ciutadans en el sistema de salut. La revolució tecnològica que estem vivint pot millorar no només els resultats i l’eficiència en la prestació de serveis, sinó també contribuir a aconseguir objectius relacionats amb la salut de la població, el seu benestar i qualitat de vida.

En el rànquing global d’hospitals intel·ligents, el Cleveland Clínic d’Ohio ocupa la primera posició mundial i el Charité - Universitätsmedizin de Berlin la 8a posició, situant-se com el primer hospital europeu del rànquing.

Vuit especialitats de Vall d’Hebron destaquen al 'World’s Best Specialized Hospitals'

Pel que fa al rànquing World’s Best Specialized Hospitals 2025, la revista Newsweek ha destacat vuit especialitats de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron entre les 100 millors del món en la seva disciplina. Dintre de les especialitats reconegudes, destaca el Servei d'Endocrinologia que se situa com el 24è del món i el primer de l’Estat, i el Servei d’Oncologia Mèdica, que se situa com el 34è servei del món en la seva disciplina, el segon de l’Estat i el primer de Catalunya.

A més, la revista també destaca el Servei de Cirurgia Cardíaca en el lloc 57, el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia en el 58, el Servei de Neurologia en el 66, el Servei de Gastroenterologia en el 67, el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia en el 73, i el Servei d’Urologia en el 89. Altres especialitats com Cardiologia, Neurocirurgia, Pneumologia i Pediatria també han estat reconegudes en els seus àmbits.

El ‘World’s Best Specialized Hospitals’ inclou els 300 millors hospitals en cardiologia i oncologia, els 250 millors en pediatria, els 150 millors en cirurgia cardíaca, endocrinologia, gastroenterologia, ortopèdia i pneumologia, els 125 millors en neurologia, neurocirurgia i urologia, i els 100 millors en obstetrícia i ginecologia.

El rànquing ha estat elaborat gràcies a la participació de desenes de milers de professionals experts en medicina i salut de diferents països, que han fet enquestes en línia on podien recomanar i avaluar diversos hospitals, segons la seva especialitat mèdica. També s’han tingut en compte les dades d’acreditacions i certificacions dels centres, així com la implementació d’enquestes vinculades a l’experiència del pacient.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.