We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
Dr. Andreea Ciudin
La investigadora del grup de Diabetis i Metabolisme del VHIR ha estat reconeguda per la seva recerca per a l’avaluació amb intel·ligència artificial dels factors clau en l’obesitat, que permetran personalitzar teràpies nutricionals per combatre-la.
La Dra. Andreea Ciudin, investigadora principal del grup de Diabetis i Metabolisme del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha estat guardonada en la sisena edició dels Premis a la Investigació Jesús Serra, en la categoria d’investigació clínica. Enguany, la dotació del premi augmenta fins als 50.000 euros, amb l’objectiu d’incrementar el suport de la Fundació Occident a la seva investigació.
El premi reconeix la llarga trajectòria de la Dra. Ciudin en la investigació i el tractament de l’obesitat, en què sempre ha explorat noves maneres d’entendre els orígens i el desenvolupament d’aquesta malaltia. En concret, amb el suport del premi continuarà treballant en el desenvolupament d’un programari amb intel·ligència artificial que avalua amb precisió la composició corporal i la despesa energètica en repòs, i que permetrà personalitzar teràpies nutricionals contra l’obesitat.
Amb el suport del Premi a la Investigació Jesús Serra, la investigadora i el seu equip proposen identificar fenotips amb diferents patrons d’obesitat dels pacients, extraient la informació a partir de l’ús d’intel·ligència artificial (IA) i imatges de tomografia computada. Això permetrà obrir la porta a enfocaments i teràpies nutricionals personalitzades, per millorar l’adherència al tractament precoç i evitar l’aparició de comorbiditats associades a l’obesitat que representen un cost elevat per al servei nacional de salut, com ara la diabetis tipus 2, la malaltia hepàtica avançada i les malalties cardiovasculars.
"L’obesitat és una malaltia que afecta moltes persones i amb una gran diversitat de factors que incideixen en la seva evolució. Per això, des de la investigació s’afronta des de diferents angles. En el nostre cas, utilitzem la intel·ligència artificial per poder entendre millor els seus patrons i així poder abordar un tractament integral i personalitzat", comenta la Dra. Ciudin.
Es va formar com a MIR en Endocrinologia i Nutrició a l’Hospital Universitari Vall d'Hebron entre 2007-2011 i es va doctorar en Medicina "Excel·lent Cum Laude" el 2017. Amb diversos màsters en gestió clínica, lideratge i tutoria de residents al llarg de la seva trajectòria, actualment és coordinadora de la Unitat de Tractament Integral de l'Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigadora principal del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), combinant l’activitat docent, assistencial i investigadora a temps complet. A més, és professora associada de Fisiologia Humana a la Universitat Autònoma de Barcelona des de l'any 2019, tresorera de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO) i co-chair de l'Obesity Management Working Group de l’European Association for the Study of Obesity (EASO).
Segons l’OMS, una de cada 8 persones pateix obesitat, una malaltia crònica caracteritzada per un excés de greix corporal perjudicial per a la nostra salut. El seu abordatge és molt complex, i factors com la rigidesa i l’acumulació de greix al fetge o la despesa calòrica en repòs són clau per identificar una bona estratègia terapèutica, entendre l’evolució i la resposta al tractament a llarg termini de la malaltia. Durant molt de temps, aquesta malaltia s’ha classificat a partir de l’índex de massa corporal (IMC), que és una relació entre el pes i l’alçada d’una persona. No obstant això, aquesta classificació no té en compte la composició corporal ni tots aquests factors clau per al seu maneig integral.
Els Premis a la Investigació Jesús Serra van ser els primers a Espanya a posar el focus en la investigació en alimentació, nutrició i salut per donar suport al talent investigador jove que ja lidera projectes innovadors i amb alt impacte, tant des de la investigació bàsica com clínica. El seu jurat, presidit des de la seva primera edició per María Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques, selecciona anualment dos investigadors joves amb contribucions destacades en aquest camp.
La cerimònia de lliurament d’aquests premis tindrà lloc la tarda de dimecres 20 de novembre, a les 19:00h, a l’auditori Beatriz de Madrid. A més, amb el propòsit de fomentar espais d’interacció entre la investigació en alimentació, nutrició i salut i els seus beneficiaris, el mateix dia tindrà lloc també el workshop titulat ‘És possible prevenir l’obesitat?’, que amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Infància, posarà un focus especial en l’obesitat infantil. Aquest workshop se celebrarà abans de la cerimònia al mateix recinte a les 17:00h i comptarà amb la participació de la Dra. Andreea Ciudin com a investigadora convidada, entre altres ponents.
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.