La innovació sanitària i la col·laboració europea marquen l'Assemblea de l'EUHA 2024

Vall d’Hebron es reuneix a Estocolm amb experts en salut de tota Europa per debatre el futur de l'atenció mèdica i el rol de les noves tecnologies, abans d’acollir el 1r Congrés Internacional de Comunicació en Salut a la tardor.

09/08/2024

Aquesta tardor, els dies 24 i 25 d'octubre, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, amb el suport de l'European University Hospital Alliance (EUHA), organitza el 1r Congrés Internacional de Comunicació en Salut. Durant dos dies, experts en comunicació en salut, professionals de la comunicació de centres sanitaris i de recerca, i periodistes especialitzats de tot el món es reuniran per intercanviar idees, debatre i explorar novetats sobre la comunicació de les Polítiques Sanitàries, la interacció amb els mitjans de comunicació, la creació de narratives, les fake news, l'ús de la intel·ligència artificial, la gestió de crisis comunicatives o el rol dels pacients en la difusió de continguts. 

Abans d’aquest congrés, Vall d'Hebron va participar a l'Assemblea de Membres de la EUHA– Primavera 2024, que va tenir lloc a Del 12 al 14 de juny de 2024 a l'Hospital Universitari Karolinska d'Estocolm. Aquest és un esdeveniment clau en l'agenda dels principals hospitals universitaris d'Europa. I Vall d'Hebron, com a membre destacat de l'EUHA, va ser-hi reafirmant el seu compromís amb la millora contínua de l'atenció sanitària i la innovació en salut. 

L'EUHA, fundada el 2017, és una aliança que reuneix destacats hospitals universitaris d'Europa. La seva missió és clara: col·laborar per millorar els resultats en salut, impulsar la recerca d'alta qualitat i enfortir l'educació mèdica en benefici dels pacients d'avui i del futur. En aquest context, Vall d'Hebron contribueix amb la seva experiència i visió als objectius de l'Aliança. 

Durant l'assemblea, es van dur a terme diverses activitats, destacant reunions dels Grups de Treball i Xarxes de l'EUHA, el Simposi sobre la Revisió dels Sistemes de Salut i una taula rodona d'alt nivell amb parts interessades de la Unió Europea (UE) i líders en atenció mèdica. "Aquestes trobades són una oportunitat per intercanviar amb els nostres homòlegs europeus reptes en l'atenció sanitària i explorar solucions innovadores que es puguin implementar a nivell europeu", assenyala el Dr. Albert Salazar, gerent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, que va participar-hi junt amb la Dra. Begoña Benito, directora del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). Enguany, el programa de tres dies va concloure amb el traspàs de la Presidència de l'EUHA de l'Hospital Universitari Karolinska a l'Hospital IRCCS San Raffaele de Milà, que assumirà la presidència fins al 14 de novembre.

Un Compromís amb la Innovació i la Col·laboració

El Simposi sobre la Revisió dels Sistemes de Salut, organitzat per l'EUHA, va ser un dels més destacats, amb ponents que van explorar models innovadors d'atenció mèdica i la necessitat de crear sistemes de salut integrats i descentralitzats a través de la tecnologia digital. Es va subratllar la importància de les col·laboracions internacionals i de desenvolupar estratègies de dades per a la implementació responsable de la IA en l'atenció sanitària. Com a ponent principal va comptar amb Michael J. Maniaci, del Centre de Salut Digital de la Clínica Mayo, qui va destacar que només mitjançant la col·laboració es podrà fer front als reptes futurs en l'àmbit de la salut. "El sistema de salut està progressant a un ritme molt ràpid. Cap persona, cap institució, cap país pot seguir el ritme d'aquest progrés. Només a través del treball col·laboratiu, treballant junts, aprenent els uns dels altres i construint alguna cosa més gran per ajudar el pacient i el sistema en conjunt, tindrem èxit en l'atenció de la salut del demà", va deixar com a reflexió.

Vall d'Hebron, a l'avantguarda en l'ús de noves tecnologies, va compartir la seva experiència en la integració de solucions digitals en l'àmbit sanitari.

Reforçant el Paper dels Hospitals Universitaris

L'Assemblea de l'EUHA també va ser testimoni de l'enfortiment de les relacions entre els membres de l'Aliança i altres actors clau en l'àmbit sanitari europeu, com la Comissió Europea i les empreses de tecnologia mèdica. En la taula rodona d'alt nivell, els directors generals de l'EUHA van discutir amb el Consell Assessor de l'EUHA RHCS i la Ministra de Sanitat del govern suec, Acko Ankarberg Johansson, els elements necessaris per a una transformació de l'atenció sanitària. Els hospitals universitaris tenen un paper crucial en la configuració del futur de l'atenció sanitària. Són els principals impulsors de la recerca i la innovació, i és la seva responsabilitat liderar el camí cap a un sistema de salut més eficient i equitatiu.
Diversos grups de treball i xarxes de l'EUHA van aprofitar per trobar-se i per discutir sobre el progrés dels seus projectes i explorar noves maneres d'abordar de forma col·laborativa els reptes futurs de l'atenció mèdica. Entre els grups que es van reunir a l'Hospital Universitari Karolinska hi havia la Xarxa de Salut Digital i Dades, el Grup de Treball d'Assaigs Clínics, el Grup de Treball d'Aprenentatge en Valor i el Grup de Treball de Polítiques.

Una Visió de Futur

La reunió va concloure amb la cerimònia de traspàs de la presidència de l'EUHA de l'Hospital Universitari Karolinska a l'Hospital IRCCS San Raffaele de Milà, que dirigirà l'Aliança fins al novembre de 2024. L'EUHA serà presidida durant els propers sis mesos per la Dra. Anna Flavia d'Amelio Einaudi, Directora de Recerca de l'Hospital IRCCS San Raffaele i Directora General de la Universitat Vita-Salute San Raffaele. Aquest canvi de lideratge marca l'inici d'una nova etapa en què Vall d'Hebron continuarà jugant un paper actiu a l'EUHA, contribuint amb la seva experiència i coneixements a la missió de l'Aliança.

Vall d'Hebron es compromet a continuar col·laborant amb els seus col·legues europeus per desenvolupar solucions que no només millorin l'atenció sanitària, sinó que també enforteixin la capacitat dels sistemes de salut per enfrontar reptes emergents. La participació en l'EUHA és una mostra del compromís de l'hospital amb l'excel·lència i la innovació, assegurant que els pacients rebin la millor atenció possible, basada en l'evidència i en les millors pràctiques compartides entre els millors hospitals universitaris d'Europa.
 

La participació en l'EUHA és una mostra del compromís de l'hospital amb l'excel·lència i la innovació, assegurant que els pacients rebin la millor atenció possible, basada en l'evidència i en les millors pràctiques compartides entre els millors hospitals universitaris d'Europa.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.