VHIR i CSUC s'uneixen per impulsar la ciència oberta

El personal investigador del VHIR podrà fer servir tant el repositori de dades com l’eina d’ajuda a la gestió del plan de dades.

06/09/2024

El Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) s’uneixen per promoure la Ciència Oberta dins de la institució. El personal investigador del VHIR podrà accedir a un conjunt d'eines i recursos que faciliten la implementació de pràctiques de Ciència Oberta.

La Ciència Oberta és un moviment que defensa la lliure disponibilitat i obertura de dades i descobriments científics a la societat i a la resta de la comunitat científica. Aquesta iniciativa té com a objectiu accelerar el progrés científic, fomentar la col·laboració i augmentar la transparència en la recerca.

El CSUC dota la plantilla del VHIR de dos elements clau:

  • eina.DMP (Data Management Plan): Una eina que facilita la creació d'un pla de gestió de dades, requisit essencial per a la majoria de convocatòries competitives.
  • CORA.RDR: Un repositori de dades on el personal investigador del VHIR pot dipositar i compartir les dades fruit de la seva recerca, fent-les accessibles a la comunitat científica internacional, permetent-los seguir els avenços en el seu camp d'estudi i fomentant les col·laboracions amb altres grups de recerca.

A més d'aquestes eines, l’equip d’investigació del VHIR tindran accés a cursos de formació impartits pel CSUC i pel VHIR per familiaritzar-se amb les noves eines i els principis de la Ciència Oberta.

El VHIR manifesta el seu ferm compromís amb la implementació de la Ciència Oberta com a pràctica habitual del centre i està treballant en mesures que ajudin el personal investigador a apostar per l’accés obert. La unió amb el CSUC representa un pas molt significatiu en aquesta direcció.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.