El Servei d’Al·lergologia incorpora un innovador sistema multiprick per agilitzar les proves cutànies per detectar al·lèrgies

El nou sistema per al diagnòstic d’al·lèrgies és ràpid i eficaç per als i les pacients i el personal d’infermeria.

06/06/2024

El Servei d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha incorporat un nou sistema de prova cutània per al diagnòstic de sensibilització al·lèrgica: el sistema multiprick. Es tracta d’una prova intraepidèrmica que es caracteritza per ser ràpida, segura, eficaç i confortable tant per als pacients com per al personal d’infermeria, si es compara amb el tradicional prick test. Aquesta novetat és una mostra més de la ferma aposta de l’Hospital per la innovació per tal de millorar el dia a dia dels pacients.

L'agilitat i eficàcia en la realització de les proves d'al·lèrgies no sols és un avanç tecnològic, sinó una necessitat en l'atenció actual. Com a infermera, he vist com el nou sistema multiprick transforma l'experiència del pacient, ja que els hi disminueix significativament l'ansietat i estrès i a més prenen una actitud positiva en veure la senzillesa de la prova. Per tant, és fonamental que continuem incorporant qualsevol mena d’innovació que ens permeti millorar contínuament la pràctica assistencial i el benestar dels i les pacients”, ha explicat Emilia Cid, Infermera del Servei d’Al·lergologia.

El sistema multiprick està compost d'una cubeta amb diferents espais per posar l'extracte al·lergènic, que  permet adaptar-lo a les diferents bateries de cada servei simplement incorporant cubetes, i un dispositiu amb vuit aplicadors dels extractes al·lergògens, que es poden realitzar d'una sola vegada. L’aplicació és molt senzilla perquè s'introdueix l'aplicador multiprick en els espais on hi ha els extractes al·lergògens i es pressiona en la zona de l’avantbraç del pacient.

Aquest nou sistema per a proves cutànies d’al·lèrgies ofereix diferents avantatges per als pacients, entre elles, destaquen que el nombre de puncions a l'avantbraç són simultànies en lloc de seqüencials, això permet reduir la possible ansietat anticipada a la punxada que experimenten algunes persones, no es visualitza la llanceta (petit instrument emprat per al mostreig de sang capil·lar) en el moment de fer la punció i més seguretat amb aquelles pells més sensibles (atòpiques, senils, etc.) perquè com l’extracte al·lergènic està incorporat al multiprick no hi ha risc que s’estengui per la pell. En definitiva, tant els pacients adults com pediàtrics estan més tranquils i confortables en el moment de la prova i a més es redueix de forma substancial el temps de durada de la prova.

Per al personal d’Infermeria del Servei d’Al·lergologia el sistema multiprick també els ofereix diferents avantatges, com, per exemple, més confort en la realització de la prova, ja que es redueix el nombre de moviments repetitius que es realitzen amb el sistema tradicional de llancetes, que a la llarga produeix epicondilitis, agilitat en la realització de la prova i disminució del marge d’error.

Share it:
Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.