We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
El nen i la nena guanyadors davant el mural de Pioneres
Creant el Mural Pioneres
La Dra.Anna Rosell durant una visita
Una representació dels dibuixos del concurs
En una visita als laboratoris del VHIR van poder parlar amb diferents científiques, posteriorment van plasmar les seves impressions i reflexions en dibuixos i textos i els dos guanyadors formaran part de manera permanent del mural.
Amb motiu de la celebració del dia de la Dona i la Nena en la Ciència el pròxim 11 de febrer, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) va convidar gairebé un centenar d’infants a les seves instal·lacions perquè poguessin conèixer les investigadores del centre i descobrir la recerca que desenvolupen. Després de la visita, la canalla va plasmar les seves impressions en dibuixos i reflexions per escrit. Entre totes les obres presentades, un jurat format per membres dels pilars d'Igualtat de Gènere i Divulgació Científica del VHIR va escollir un dibuix i una frase que s’han plasmat avui al mural ‘Pioneres’ gràcies a l’artista Mateo Lara, conegut com a Ma’La.
Curiositat, investigar i descobrir, això ja és ciència!
En total van participar 87 alumnes d’entre 10 i 12 anys de les escoles Coves d’en Cimany, Reina Violant i Mirades de Barcelona. Els participants es van dividir en grups i cada grup va poder escoltar cinc xerrades exprés de 10 minuts de la mà de 15 científiques expertes en camps d’investigació tan dispars com neurociències, nanomedicina, oncologia o pneumologia, entre d’altres.
Els dies posteriors a la visita, l’alumnat de les tres escoles va plasmar les impressions que es van endur de la tasca investigadora de les nostres professionals en dibuixos i petits escrits. Unes veritables obres d’art que el jurat va elogiar per la seva creativitat i qualitat, ressaltant la dificultat per escollir-ne només dues. Els guanyadors van ser en Nil, de l’escola Reina Violant, amb el text “Curiositat, investigar i descobrir, això ja és ciència” i l’Alícia, de les Coves d’en Cimany, amb un dibuix que il·lustra una escena de laboratori.
Una representació de l’alumnat i el professorat dels centres ha estat present en l’acte celebrat avui a Vall d’Hebron per reivindicar el paper encara massa ocult de les dones en la ciència i per encoratjar més vocacions femenines. Han tingut l’oportunitat d’ajudar a Mateo Lara a pintar les obres guanyadores, que formaran part permanent del mural ‘Pioneres’. L’acte, també ha comptat amb la presència de les 15 investigadores que havien dut a terme les xerrades a l’alumnat de les escoles, així com diversos professionals de Vall d’Hebron.
La Dra. Maria José Abadías, subdirectora assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha destacat la importància de l’acte: "segurament estem davant d’alguna futura científica que en un futur farà mèrits per sortir al nostre mural". Seguidament la Dra. Anna Santamaria, directora d’estratègia interna del VHIR ha recordat “els esforços que totes les dones hem hagut de fer per fer ciència i tenir una carrera científica”. Ha continuat la Dra. Enriqueta Felip, cap de Secció del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) tot reclamant la importància de la investigació per millorar la societat i recordant “que encara avui la feina de les científiques no està tan reconeguda com la dels seus companys masculins”.
Olga Cruz, mestra i directora de l’escola Coves d’en Cimany, ha felicitat el VHIR per la seva iniciativa: “actes com aquest serveixen per trencar aquesta barrera invisible que encara tenim les dones per arribar alguns càrrecs i professions”.
Més del 70% de la plantilla del campus Vall d’Hebron és femení
Vall d'Hebron és una institució compromesa amb la igualtat de gènere en tots els seus àmbits d'acció i per aquest motiu impulsa el lideratge femení intern i la paritat en els òrgans responsables de la presa de decisions. De fet, si sumen tota la plantilla que conforma el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus més d’un 70 % són dones.
En el camp de la recerca científica també hi ha majoria de dones, si bé encara es reprodueix l’efecte tisores, on hi ha una majoria de dones en categories predoctoral i postdoctoral, però encara són minoria com a caps de grups. El VHIR està treballant per revertir aquesta situació i en els dos últims anys ha vist un augment dels 7 punts en el percentatge a les dones que assumeixen la direcció d’un grup de recerca.
El Mural Pioneres
El 2022 vam estrenar el Mural ‘Pioneres’ a Vall d’Hebron. Una obra de 40 metres de llarg i 160 metres quadrats, que mostra nou dones que, des de l’Antiga Grècia i fins a l’actualitat, han fet avançar la ciència en l’àmbit de la salut.
L’any següent s’hi va afegir amb la figura d’una nena que representa a les futures generacions que miren amb admiració a les científiques que els han obert el camí per a complir els seus somnis. També es va incorporar una sèrie de consells que les investigadores actuals van dedicar a les seves successores. Aquestes dues accions es van poder fer gràcies la col·laboració de la farmacèutica biotecnològica Amgen i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
Pintura Mural Barcelona, decorant parets del món sencer
Pintura Mural Barcelona és una empresa de producció de pintures murals per encàrrec que ha realitzat treballs a Espanya, França, Bèlgica, Holanda i Alemanya. El màxim responsable del projecte és Mateo Lara, àlies “Ma’La” (Barcelona, 1977), un creatiu, artista i muralista independent multidisciplinari amb una àmplia formació i una experiència de més de 25 anys en disseny industrial i gràfic, animació digital, disseny multimèdia i arts plàstiques. Les seves pintures murals es caracteritzen per una extraordinària qualitat expressiva i realisme.
En total van participar 87 alumnes d’entre 10 i 12 anys
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.