Medicina familiar i comunitària

Tenim capacitat per 20 residents per any de Medicina familiar i comunitària que realitzen la seva formació hospitalària durant els primers dos anys i mig de la residència, així com guàrdies a Urgències de la General (R1 fins a R4), Urgències de Traumatologia (dos mesos), Urgències Cirurgia General (dos mesos), Urgències Pediatria (tres mesos), Urgències Ginecologia i Obstetrícia (dos mesos).

Accredited places

20

Research groups

Medicina familiar i comunitària és una Unitat docent externa dels quals els dos primers anys i mig de residència es fan a l'Hospital.

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

  • Perquè som un hospital terciari amb serveis d’avantguarda. El volum de pacients del centre ofereix un gran potencial docent i d’adquisició d’experiència amb una formació completa transversal. 
  • Perquè cobrim la major part de les especialitats i tindràs la possibilitat de veure patologies complexes i d’aplicar mètodes diagnòstics i de tractament pioners.
  • Perquè el resident de MFiC s’integra a tots els equips/dispositius assistencials, fomentant la interrelació entre l’àmbit hospitalari i primària.
  • Tindràs l’oportunitat d’escollir optatives mèdiques per tots els serveis que s’ofereixen, entre d’altres; Unitat de diagnòstic ràpid, consultes externes/planta de qualsevol especialitat mèdica, radiologia, anestèsia, urgències mèdiques generals/oncologia.
  • Durant les guàrdies i les rotacions aprendràs com realitzar un diagnòstic clínic, quant demanar proves complementàries i realitzar tècniques invasives com toracocentesis, paracentesis, punció lumbar etc. 
  • Perquè faràs el diagnòstic diferencial de moltes patologies, entre d’altres, síndrome constitucional, tumoracions a estudi, febre sense focus. 
  • Perquè et formaràs en Urgències i emergències i faràs guàrdies en sistema de pool.
  • Perquè et formaràs en un hospital format per unitats específiques de referència nacional i internacional. 
  • Perquè la persona resident col·labora en estudis clínics per presentar-ne els resultats en algun congrés nacional i, si és possible, publicar-los.
  • Durant tota la residència hi ha cursos de formació continuada tant teòrics com pràctics amb certificació local, nacional i internacional. 
  • Disposem d’un Centre de Simulació Clínica Avançada pioner, el qual situa Vall d'Hebron com a hospital referent en la utilització de la simulació en els programes d’entrenament com a model deficiència formativa. 
  • Perquè presentaràs sessions clíniques amb la supervisió del personal facultatiu responsable i en les quals s’efectuarà revisió de casos, es comentaran casos tancats i podràs assistir a revisions bibliogràfiques.

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.