We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
Nit Europea de la Recerca.
Una vintena d’investigadors i investigadores de Vall d’Hebron participen en xerrades i tallers per apropar la ciència a tothom.
Per sisè any consecutiu, se celebra a Catalunya la Nit Europea de la Recerca (Researchers’ Night). Aquest esdeveniment se celebra cada any a nivell europeu al mateix temps, i aquest any contarà amb més de 300 ciutats de 30 països. El seu principal objectiu és apropar al públic general la ciència, la recerca, la tecnologia i la innovació de manera divertida a través de xerrades, tallers, jocs, experiments i moltes altres activitats.
Del 27 al 29 de setembre de 2023, una vintena d’investigadors i investigadores de Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Vall d’hebron Instut d’Oncologia (VHIO) col·laboraran fent xerrades i tallers per apropar la ciència a tothom. Les activitats que ofereix el programa s’organitzen des de diferents localitzacions de totes les províncies, la majoria obertes al públic i a les quals us animem a assistir!
En el següent llistat trobareu les xerrades i activitats que organitzen els professionals de Vall d'Hebron:
Taula rodona ‘Quina relació existeix entre la Síndrome de l'Intestí Irritable i altres malalties com l'ansietat, la depressió, la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica’
Casa Golferichs (Barcelona) - 27/09/2023 de 17h a 18h
A càrrec de:
Presentació de professionals de diferents especialitats de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron per a debatre sobre la relació existent entre la síndrome de l'intestí irritable (SII) i els principals trastorns mentals (ansietat i depressió) i no mentals, com la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica (SFC) que sovint se solapen en molts d'aquests pacients. Enguany, la seva intervenció estarà centrada en exposar els resultats preliminars del projecte europeu DISCOvERIE, en el qual han reclutat uns 800 pacients afectes d'aquestes malalties.
Cada participant exposarà les característiques i problemàtiques de cada malaltia des del punt de vista de la seva experiència i especialització mèdica. Es realitzaran també preguntes al públic per a afavorir la seva participació. Aquesta recerca ha rebut finançament de la Unió Europea a través del programa MSCA i del projecte 848228 que forma part del programa H2020 per a l'educació doctoral i formació postdoctoral dels investigadors.
Inscriu-t’hi en aquest enllaç.
Taller ‘Que és la Nanomedicina i com fer una Nanopartícula?’
Casa Golferichs (Barcelona) - 27/09/2023 de 18h a 19h
En aquest taller descobriràs què és la nanomedicina i una nanopartícula, les seves característiques, com es produeixen, per què serveix, la seva importància i aplicacions en medicina. Et donarem exemples de nanopartícules utilitzades en el tractament de diferents malalties. El taller es farà amb el suport a recursos visuals com a cartells explicatius, es crearan models de diferents nanopartícules amb materials com poliespan o plàstic perquè es pugui entendre millor l'explicació.
Taller ‘Teràpies avançades: el futur del tractament del càncer’
Vil·la Urània (Barcelona) - 28/09/2023 de 18h a 19h
• Silvia Martin-Lluesma, directora clínica sènior de Teràpies avançades del VHIO
Les teràpies avançades s’han convertit en una opció per tractar pacients en el que han fallat les línies anteriors de tractament. La immunoteràpia (IT), per exemple, ha suposat un canvi de paradigma en el tractament del càncer.
Activitat ‘Intel·ligència Artificial en imatges mèdiques’
Vil·la Urània (Barcelona) - 28/09/2023 de 19:30h a 20:30h
L’activitat pretén introduir com es resolen problemes de classificació d’imatges amb intel·ligència artificial. Per equips, s’intentarà fer fotos a objectes que es proporcionin per entrenar un model de IA. L’equip que aconsegueixi el millor model classificador guanyarà.
Speed dating
CosmoCaixa (Barcelona), sala TAU - 29/09/2023 de 18h a 20:30h
Una trobada de format informal on els i les participants parlaran amb els investigadors i les investigadores sobre les seves especialitats:
Coneixerem l’obesitat com a malaltia, entendrem la definició correcta de composició corporal i posarem una crida d’atenció sobre l’alta prevalença. Les professionals ensenyaran un mètode per al control de la nostra composició corporal: la bioimpedància.
S'explicaran les proves per avaluar la composició corporal i el metabolisme basal i com es fa un abordatge personalitzat de l'obesitat.
L'educació en neurociència del dolor ajuda les persones a comprendre com es produeix el dolor. L’objectiu principal és entendre que el dolor no és fruit d’un dany tissular sinó d’una avaluació (errònia o no) del cervell. Emfatitza la idea que qualsevol evidència creïble de dany als teixits pot incrementar el dolor i qualsevol evidència creïble de seguretat als teixits podria disminuir la percepció dolorosa. En aquest taller es pretén canviar les seves creences sobre el dolor, fer-ne una reconceptualització i entendre com funciona per a la nostra supervivència.
Reserva la teva entrada en aquest enllaç.
Taller ‘La importància de la imatge en la ciència’
CosmoCaixa (Barcelona), sala SIGMA - 29/09/2023 a les 19h
En la primera part de l’activitat, es farà una presentació sobre la història de la imatge i l'evolució fins a dia d'avui, per a diagnosticar malalties, fer seguiment del tractament i recerca. En una segona part pràctica, es farà una tinció de mostres de teixits per a la observació al microscopi digital.
Taller ‘Explorant la Ment d’una Xarxa Neuronal’
CosmoCaixa (Barcelona), sala DELTA - 29/09/2023 a les 19h
En aquesta activitat, els participants assumiran rols dins d’una xarxa neuronal. Guiats per membres de l’equip, experimentaran en temps real com es processa i transmet la informació en aquest sistema, oferint una perspectiva única sobre la intel·ligència artificial.
Taller ‘Pintant l’interior del cos’
L’activitat ofereix als joves científics la oportunitat de donar vida a imatges en blanc i negre d’òrgans humans obtingudes mitjançant ressonàncies magnètiques i tomografies computeritzades. Utilitzant colors, exploren l’anatomia de forma divertida i educativa.
Taller ‘Explorant el cos humà en 3D'
CosmoCaixa (Barcelona) - 29/09/2023 de 18h a 22h
L’activitat permet als participants interactuar amb una imatge anatòmica tridimensional en un ordinador. Aquesta experiència interactiva els permet explorar de forma minuciosa la complexitat de l’anatomia humana, proporcionant una visió pràctica i profunda del nostre organisme.
Taller 'Intel·ligència artificial en imatges mèdiques'
L’activitat pretén introduir com es resolen problemes de classificació d'imatges amb intel·ligència artificial. Per equips, s'intentarà fer fotos a objectes que es proporcionin per entrenar un model d'IA. L'equip que aconsegueixi el millor model classificador guanyarà.
Microxerrades Online
Aquestes xerrades estaran disponibles a partir de 29/09/2023 a les 00.00 h al canal de Youtube de la Nit de la Recerca.
Xerrades a escoles
A més, alguns dels nostres investigadors aniran a escoles per tal d’explicar diferents aspectes de l’obesitat amb els més joves.
El Dr. Ramon Vilallonga, metge adjunt del Servei de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador del grup de Cirurgia General del VHIR i la Dra. Andreea Cuidin, cap de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora del grup de Diabetis i Metabolisme del VHIR, faran una xerrada a l’escola Sant George sobre el coneixement actual de la endocrinologia que tracta la malaltia de l’obesitat i el seu tractament quirúrgic. L'objectiu es poder incloure essencialment un fil conductor que mostri la recerca com a eina de millora de les malalties i poder despertar la seva utilitat en els joves de les escoles.
A més, a l’escola Salesians Horta, la Dra. Ciudin explicarà l’obesitat i farà un petit taller sobre el canvi de concepte de dieta i sobre com funciona la bioimpedància.
Inscriu-t'hi per participar en les activitats!
Digestive System, General Hospital
Rheumatology, Traumatology, Rehabilitation and Burns Hospital
Paediatric Neurosurgery, Children's Hospital and Woman's Hospital
Endocrine, Metabolic, and Bariatric Surgery, General Hospital
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.