We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
Realitat Millorada
Render
Sala de Jocs Infantil
Vall d’Hebron va signar el 2021 un acord de col·laboració amb la Fundación Aladina, la Fundació A. Bosch i la Fundación Small per posar en marxa una campanya de recaptació de fons per remodelar l’Àrea d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques.
Realitat Millorada, el projecte de reforma integral de l’Àrea d'Hospitalització d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d’Hebron, està més prop de fer-se realitat. Ja estan en marxa les obres que transformaran un espai de 2.646 m² per fer-ho més ampli i lluminós, separant les zones de pacients i familiars de les zones de treball dels professionals i de les àrees d’oci, joc i descans, que tenen un impacte directe en l’estat anímic dels pacients i les seves famílies. Les habitacions seran individuals i el triple de grans (19 m²), i comptaran amb llit per acompanyants. Tindrà una zona específica per adolescents i adults joves i hi haurà més espai per poder fer recerca, trasplantaments i teràpies avançades.
Dos anys després que s’iniciés la col•laboració entre Vall d’Hebron i la Fundación Small, la Fundación Aladina i la Fundació A. Bosch per recaptar fons i posar en marxa el projecte, ha augmentat l’evidència científica de l’impacte positiu en els pacients d’una visió holística de la salut. I, en l’atenció al pacient oncològic, resulta imprescindible tenir en compte els aspectes psicològics i socials a més dels sanitaris, ja que juguen un rol fonamental en els pacients. Més benestar, una millor convivència, més seguretat i més intimitat són els quatre eixos que defineixen el nou espai. “Els nostres pacients passen estades llargues a l’hospital. Les instal·lacions, que havien quedat antiquades, milloraran, i l’Àrea d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d’Hebron estarà a l’altura dels centres oncològics internacionals de referència. El projecte Realitat Millorada repercutirà sobretot en el benestar emocional dels nens, nenes i adolescents amb malalties oncohematològiques i les seves famílies, reduint l’estrès i facilitant moments de desconnexió”, exposa el Dr. Lucas Moreno, cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques. Vall d’Hebron ha estat recentment acreditat per l’Organització d’Instituts Europeus del Càncer (OECI) com a centre integral d’atenció oncològica (Comprehensive Cancer Center). Es converteix així en el primer centre de l’Estat que rep aquesta acreditació.
Una reorganització de l'espai per a oferir atenció personalitzada
La nova Àrea d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques disposarà a més d’una zona específica per a adolescents i adults joves, amb vuit habitacions individuals, diferenciada de la zona infantil, amb dotze habitacions individuals, una reorganització de l’espai que facilitarà proporcionar una atenció personalitzada a cada pacient en funció del seu moment maduratiu i personal. L’acompanyament psicosocial i emocional a l’adolescent o adult jove que rep un diagnòstic de càncer és capital, ja que es troba en un moment de la vida en què la persona està construint la seva identitat. “La transformació de l’espai va acompanyat d’un canvi de paradigma, tenint en compte els diferents moments maduratius, estem creant una unitat específica per a cada grup de pacients, és a dir, una unitat pediàtrica i una altra per a adolescents i adults joves. Això suposa un repte per als professionals, ja que volem donar una atenció personalitzada que s’ajusti i de resposta a les necessitats vitals dels nens, adolescents i adults joves. D’altra banda, també disposarà d’una Unitat de Trasplantament Hematopoètics i Teràpies Avançades, amb nou habitacions individuals, confortables i equipades amb alta tecnologia que garantirà i augmentarà la qualitat de l’atenció i la seguretat dels pacients i professionals”, exposa Esther Díaz, supervisora d'infermeria del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d’Hebron.
El nou espai es convertirà en un entorn confortable on l’atenció multidisciplinària, el descans i els temps dedicats a l’oci conviuran de manera natural. El seu disseny és una cocreació amb pacients, familiars i professionals, en què tothom va aportar com es podia millorar l’espai d’acord amb les necessitats dels seus usuaris. Disposa d’àrees de joc i descans com una gran terrassa exterior (que permetrà gaudir de l’aire lliure a pacients que moltes vegades estan ingressats durant mesos), un nou gimnàs, una aula o un menjador equipat perquè les famílies puguin fer els menjars durant l’estada hospitalària. “Amb el projecte Realitat Millorada consolidem l’aposta de Vall d’Hebron per un model que posa en el centre de l'atenció hospitalària al pacient i la seva família, procurant el seu màxim benestar amb espais funcionals i còmodes que també permeten als professionals sanitaris desenvolupar el seu treball en les millors condicions possibles”, posa de relleu Mari Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d'Infermeria.
Està previst que les obres finalitzin en 2025. El pressupost total de les obres és de 7,4 milions d’euros, que es completarà en els pròxims mesos, serà aportat per la Fundación Aladina, la Fundació A. Bosch i la Fundación Small. L’equipament mèdic de la nova Àrea serà finançat pel Servei Català de la Salut.
Fundació A. Bosch
Va ser creada el 2004 pel grup d’alimentació Noel i porta el nom d’un dels grans impulsors de l’empresa, Albert Bosch Sala. Té com a objectiu promoure la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils, especialment en la recerca del càncer infantil i, en general, contribuir al benestar de les persones durant tota la seva vida. La Fundació pretén que els projectes als quals dona suport en els seus patrocinis siguin una entitat de referència en la recerca traslacional, de manera que tots els avenços obtinguts es puguin aplicar ràpidament al pacient. Dins dels projectes aconseguits hi ha la col•laboració en el desenvolupament de la cirurgia fetal conjuntament amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i, actualment, està col•laborant en la recerca dels tumors infantils de pitjor pronòstic amb el Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques d'aquest hospital.
Fundación Aladina
Convertida en la fundació de referència a Espanya en l’atenció a nens i adolescents malalts de càncer, en els 20 hospitals públics de tota Espanya en el que treballen, a través dels seus innovadors programes de suport integral -emocional, psicològic i material- que cada any ajuden a més a 2.000 menors i a les seves famílies, així com el seu programa d'ajudes internacionals. Entre els seus programes destaca l'acompanyament emocional i les teràpies lúdiques, el suport psicològic, el programa d’exercici físic, les cures pal•liatives, els campaments internacionals d’estiu, el programa d’ajudes extraordinàries o el suport a la recerca, entre molts altres. A més, Aladina duu a terme importants obres i millores en alguns dels hospitals públics amb els quals col•labora, com la reforma integral de l’UCI infantil i el Centre Maktub de Hospital Niño Jesús de Madrid o la reforma de la planta de Oncohematologia Infantil de l’Hospital Virgen de Rocío de Sevilla.
Fundación Small
La Fundación Small, que va néixer el desembre del 2007 després d’una experiència familiar dels fundadors, centra els seus esforços a recaptar fons d’origen privat i col•laborar estretament amb els hospitals per a ajudar a millorar en la mesura del possible els serveis d’oncologia infantil en dues línies: assistencial, buscant millorar qualsevol aspecte relacionat amb el tractament mèdic que reben els nens; i de suport familiar, per fer més suportables les estades als hospitals dels nens malalts i les seves famílies i impactar d’una forma directa i positiva en la seva experiència hospitalària. En els seus 14 anys de vida, Small ha contribuït amb projectes de petita envergadura però de gran impacte en la millora de la vida dels nens malalts de càncer, sent el seu major projecte fins avui la construcció del nou Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona (Parc d’Atencions).
Dos anys després que s’iniciés la col·laboració entre Vall d’Hebron i la Fundación Small, la Fundación Aladina i la Fundació A. Bosch per recaptar fons i posar en marxa el projecte, ha augmentat l’evidència científica de l’impacte positiu en els pacients d’una visió holística de la salut.
Paediatric Oncology and Haematology, Children's Hospital and Woman's Hospital
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.