The Ricky Rubio Foundation organitza un partit de bàsquet solidari entre famosos i esportistes per impulsar la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent a Vall d’Hebron

La primera edició de “EL BASKET ÉS VIDA” omplirà d’influencers, actuacions musicals, humorístiques i balls el Pavelló Olímpic de Badalona l’11 de desembre per ajudar a fer realitat l’àrea de rehabilitació per a infants i adolescents hospitalitzats i pacients ambulatoris

01/12/2022

Youtubers, músics, actors, humoristes, esportistes i models es calçaran el pròxim diumenge 11 de desembre unes vambes de bàsquet per jugar un partit molt especial. El Pavelló Olímpic de Badalona acollirà a partir de les 17.30 hores la primera edició de “EL BASKET ÉS VIDA”, una jornada solidària organitzada per The Ricky Rubio Foundation i la Fundació “la Caixa”, amb el patrocini d’ENDESA i la col·laboració del Club Joventut Badalona, per ajudar a enllestir la construcció de la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

La jornada, que conduiran Oscar Cuesta i Marina Vinyals, promet diversió. Dos jugadors del Joventut, Albert Ventura i Joel Parra, seuran a la banqueta per fer d'entrenadors. A la pista, jugaran des d'ex jugadors com Roger Grimau o Víctor Sada, artistes com Nina Pont, cantants com Luis Cepeda, models com Sergio Carvajal o influencers com Àlex Domenech, germà de la carismàtica Dulceida. La Pegatina, el raper Nach o les noies de Dream Cheer, entre altres, posaran música i ball a aquesta gran festa solidària per a la que ja pots adquirir l'entrada a https://therickyrubiofoundation.org/el-basket-es-vida/

Durant la presentació de la jornada, Esteve Rubio ha agraït la força i la iniciativa d''El Basket es Vida', associació social que ha convertit la passió pel bàsquet en una tracció solidària a favor de la millora assistencial hospitalària infantil. El president i fundador, Alberto Bejar, ha destacat la dimensió d'aquesta aliança que ha fet possible aquesta iniciativa. “Quan vam contactar amb l'equip de Ricky va començar la màgia perquè realment l'objectiu i l'abast la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent de Vall d’Hebron són insuperables. Ningú no pot deixar de col·laborar i ajudar. Al·lucinaran tots els que vulguin venir amb el que organitzarem a Badalona el diumenge dia 11”, ha dit.

Per a Enric Brazis, responsable de relacions institucionals d'Endesa a Catalunya com a representant de La Liga Endesa de Corazón, el partit encaixa perfectament en el seu enfocament social. "La combinació Ricky Rubio i Vall d'Hebron són un tàndem imbatible", ha assegurat.

L’equip de Vall d’Hebron està entusiasmat amb aquest projecte, perquè suposa un salt en la qualitat assistencial dels pacients pediàtrics i adolescents. Actualment, l’Hospital Infantil no disposa d’un gimnàs i espai exclusiu per fer fisioteràpia i teràpia ocupacional. Els pacients fan rehabilitació a les seves habitacions, en sales polivalents o es traslladen a l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Però gràcies a aquesta aliança, comptarà amb una àrea terapèutica i de rehabilitació al mateix edifici.  “D’aquesta manera, evitarem desplaçaments a l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, facilitarem l’accés dels i les pacients, la seva recuperació i podrem iniciar nous programes de rehabilitació”, ha destacat el Dr. José Manuel Domínguez, subdirector assistencial de Vall d’Hebron. “La concentració de l’activitat i els recursos en un lloc adequat per a cada tipus de pacient ens ajudarà a realitzar un millor monitoratge. Si hi ha un projecte que mereix tots els esforços, sens dubte és aquest gimnàs que aportarà una substancial millora assistencial, ha afegit.

Un espai esperat a l’Hospital Infantil

La nova àrea estarà a la planta zero de l’Hospital Infantil, al costat de la sala Ronald McDonald i de l’Hospital de Dia Pediàtric Polivalent. Estarà oberta des de les 8.00 del matí a les 8.00 del vespre. Comptarà amb una sala diàfana polivalent per a pacients ingressats i ambulatoris; amb dues sales per fer tractaments individuals, que oferirà serveis de 9.00 a 20.00 hores; dues sales de teràpia ocupacional i una sala polivalent que es pot obrir i tancar, segons les necessitats, on es farà fisioteràpia respiratòria. El coordinador de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional de Vall d’Hebron, Álex Ginés, no amaga que “estem emocionats”. Fins ara, els pacients pediàtrics, a més d’haver de desplaçar-se, només disposaven d’horari de matí. El nou espai permetrà ampliar l’atenció en horari de tarda. Per això es crearà un nou equip de fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals de tarda. “Al matí, comptarem amb tres fisioterapeutes infantils, dos terapeutes ocupacionals, una administrativa i una TCAI (tècnics i tècniques en cures auxiliars d’infermeria). I crearem un equip de tarda amb dos fisioterapeutes, una terapeuta ocupacional, una administrativa i una TCAI. A més, tenim un fisioterapeuta respiratori especialitzat en pediatria i metges del servei de Medicina Física i Rehabilitació”, explica Álex Ginés. L’ampliació en horari de tarda està pensat perquè els pacients ambulatoris no hagin de saltar-se classe. “Per a nosaltres és un gran avenç estar a prop i portar la rehabilitació a l’Hospital Infantil des d’una visió de l’infant i no de l’adult”, destaca el coordinador de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional.

El nou espai permetrà incrementar el nombre de pacients que reben aquest tipus de rehabilitació. Concretament, 750 infants i adolescents es podran beneficar d’aquestes instal·lacions cada any, un 37 % més de la capacitat que té actualment (540 pacients). Pel que fa a equipament, disposarà de bicicletes el·líptiques, espatlleres, peses, lliteres hidràuliques, infraroigs i matalassos, entre altres elements, adaptats a les necessitats de nens, nenes i adolescents.

El disseny del gimnàs està pensat perquè sigui atractiu, humà, innovador i familiar per a infants i adolescents. Serà un espai interactiu, on el pacient tindrà un paper clau per avançar en la seva recuperació. A més, el fet d’atendre pacients hospitalitzats i ambulatoris permetrà la interacció  entre els infants i adolescents.

"I love this game"

Per a The Ricky Rubio Foundation, la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent de Vall d’Hebron és un dels projectes més destacats de la fundació. “Volem ajudar a millorar la qualitat de vida dels i les pacients pediàtrics i a humanitzar l’entorn hospitalari”, diu Esteve Rubio, president de The Ricky Rubio Foundation.

A la festa solidària del dia 11 de desembre, “El Basket és vida”, a més del partit, hi haurà concerts, actuacions humorístiques, balls i sorpreses. Tresco, Ari Geli, Papi Gavi, Edu Esteve i Luca, del projecte Luca de the Richy Rubio Foundations, també formaran part dels equips que s'enfrontaran a la pista del Joventut. Les entrades es poden comprar ja per 8 euros a la pàgina web del Club Joventut Badalona, www.penya.com.

A la presentació també han assistit el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril, la Regidora d'Esports de l’Ajuntament de Badalona, Teresa González, i el president del Club Joventut Badalona, Juanan Morales, per donar suport al partit de l'11 de desembre.

750 infants i adolescents es podran beneficar de les noves instal·lacions cada any, un 37 % més de la capacitat que actualment té l'hospital

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.