We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
Investigadors i investigadores de Vall d’Hebron faran tallers i xerrades amb l’objectiu d’apropar la ciència a la ciutadania.
Els investigadors i investigadores de Vall d’Hebron participaran fent xerrades i tallers un any més durant la Setmana de la Ciència, que tindrà lloc entre l’11 i el 20 de novembre. Durant aquesta setmana, tindran lloc diferents activitats per apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics... Serà una gran oferta amb diferents formats a l’abast de tothom amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques entre els més joves. És una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la divulgació de la ciència i la tecnologia.
A continuació trobareu les diferents activitats en les quals participen els professionals de Val d’Hebron. Taller “La importància de la imatge en la ciència”
Centre Comercial Westfield La Maquinista, Planta 0, davant botiga Xiaomi 11/11/2022, de 18:00h a 19:00h No cal inscripció prèvia. Públic: nens i nenes de totes les edats. L’activitat consistirà en una breu presentació de la importància de la imatge en la ciència i la medicina, tot fent un repàs per la seva història i aplicacions, com el diagnòstic de malalties, el seguiment de tractaments i les investigacions mèdiques. Després es realitzarà un taller observacional al microscopi digital, on s’observarà la tinció d’uns teixits. Els professionals que duran a terme aquesta activitat pertanyen al grup de Direccionament i Alliberament Farmacològic del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i són: • Dra. Fernanda Raquel da Silva Andrade • Dra. Diana Fernandes de Sousa Rafael • Belén García • Dra. Vanessa Díaz
Taller de recerca infantil: descobreix com es fan els medicaments!
Vestíbul de l’Hospital Infantil, 17/11/2022, de 10:00h a 12:00h No cal inscripció prèvia. Públic: nens i nenes de totes les edats. Taller pràctic en què s’explicarà als nens i nenes com es fan alguns medicaments mentre els realitzen. En concret, elaboraran xarops i una crema de mans. L'activitat es durà a terme a les 10.00h, 10.30h, 11.00h i 11.30h al vestíbul de l'Hospital Infantil Vall d'Hebron i serà conduït per l’equip de Farmàcia de l’Hospital Infantil.
Taller infantil “Assaig clínic, què és?”
Centre Comercial Westfield La Maquinista, Planta 0, davant botiga Xiaomi 18/11/2022, de 18:00h a 19:00h No cal inscripció prèvia Públic: nens i nenes de totes les edats. En aquest taller d'uns 30 minuts de durada se simularà la participació dels assistents a un assaig clínic per provar l'eficàcia d'un fàrmac. Els nens i nenes es distribuiran en dos grups: l'equip investigador i l'equip de pacients. Tots dos aniran seguint els passos necessaris per engegar un protocol d'assaig, cadascun des del seu rol: des de la signatura del consentiment informat, les visites mèdiques amb registre de constants, presa de medicació... fins a la finalització de l'estudi amb la recollida de dades i la seva anàlisi. L'assaig se simularà amb l'administració d'unes gominoles com a fàrmacs d'estudi o placebo per millorar la seva habilitat en jugar a bitlles. L’activitat serà conduïda per Vanessa Casares, coordinadora d’assaigs clínics del grup de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR i el seu equip investigador. Es duran a terme dos torns d'activitat amb 12 participants cadascun, un a les 18h i un altre a les 18.30h.
Exposició de fotografia científica “L'altra mirada de la recerca”
Centre Comercial Westfield La Maquinista, Planta 0, davant botiga Xiaomi Fins el 31/01/2023, de 9:30h a 22:00h No cal inscripció prèvia
‘L’altra mirada de la recerca’ inclou una selecció d’imatges seleccionades entre les millors fotografies dels 11 anys del Concurs de Fotografia Científica del Campus Vall d’Hebron. Les fotografies que formen part de la mostra, seleccionades entre un total de més de 600 presentades, confeccionen un relat artístic del que els científics veuen, experimenten i investiguen en el seu dia a dia, a simple vista o a través d’un microscopi. Gràcies a la interacció entre ciència i art, l’exposició fa possible mostrar a la societat la recerca des d’una perspectiva innovadora a través de la bellesa de les imatges.
“Quina relació existeix entre la síndrome de l'intestí irritable i els trastorns mentals, com l’ansietat i la depressió, i no mentals, com la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica?”
Aquesta activitat es durà a terme en format virtual i presencial a la sala d'actes de l'Hospital General Vall d'Hebron (planta 10) el 16/11/2022 d’11.00h a 12.00h. Presentació de professionals de diferents especialitats de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron per debatre sobre la relació existent entre la síndrome de l'intestí irritable (SII) i els principals trastorns mentals (ansietat i depressió) i no mentals, com la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica (SFC), que sovint se solapen en molts d'aquests pacients. Segueix l'activitat a través d’aquest enllaç amb el ID 941 9686 5179. Si vols assistir-hi presencialment has d'enviar un correu electrònic a divulgacio@vallhebron.cat.
Cada participant exposarà les característiques i problemàtiques de cada malaltia des del punt de vista de la seva experiència i especialització mèdica. Es realitzaran també preguntes al públic per afavorir-ne la participació, com per exemple: Com creuen que es diagnostica i tracta la SII i les seves principals comorbiditats? Quina connexió creuen que existeix entre cervell i intestí? Saben per què equilibrar la microbiota és clau per cuidar la nostra salut mental?
Aquest debat s’emmarca en un projecte de recerca que ha rebut finançament de la Unió Europea a través del programa MSCA i del projecte 848228 que forma part del programa H2020 per a l'educació doctoral i formació postdoctoral dels investigadors.
Els professionals que ho duran a terme són:
• Dr. Javier Santos, del Servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, investigador principal del grup de Fisiología i Fisiopatologia Digestiva del VHIR, amb especial interès en les malalties d'interacció entre el cervell i l'intestí, i membre del centre de recerca biomèdica en xarxa de malalties digestives i hepàtiques (CIBERehd).
• Dra. Amanda Rodríguez, psiquiatra del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, investigadora del grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR i del CIBERSAM i professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva principal àrea d'interès és el de la relació cervell-intestí i com la seva desregulació pot generar trastorns mentals com l'ansietat i la depressió.
• Dra. Miriam Almirall, del Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, i investigadora principal del grup de Reumatologia del VHIR, amb àmplia experiència en l'assistència global del pacient reumatològic, així com en la docència, pregrau i postgrau, i en la recerca, amb publicacions rellevants en revistes científiques nacionals i internacionals, i especial interès en la fibromiàlgia i les malalties immunomediades.
• Dr. José Alegre, del Servei de Reumatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; investigador principal del grup de Reumatologia del VHIR; coordinador de la Recerca Clínica en Fatiga Crònica a la Unitat de Síndrome de Sensibilització Central de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, acreditada com a excel·lent pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; membre executiu de la Xarxa Europea del SFC (EUROMENE), i Professor Associat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves principals línies de recerca són el fenotipat clínic i l'estratificació de la fatiga crònica.
A més d’aquestes activitats en què podeu adherir-vos, Vall d’Hebron col·labora fent barri duent a terme una visita guiada als alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut Monturiol als laboratoris del VHIR i una xerrada amb alumnes de 3r d’ESO sobre la importància de l’alimentació saludable a l’Espai Polivalent de Montbau.
Durant aquesta setmana, tindran lloc diferents activitats per apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania.
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.