El Servei d'Al·lergologia rep tres acreditacions de la Xarxa Europea d'Al·lèrgia i Asma

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és l'únic de l'Estat que disposa de les acreditacions per a angioedema, anafilaxi i urticària que atorga la xarxa GA²LEN.

09/09/2022

El Servei d'Al•lergologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha obtingut tres acreditacions com a centre de referència internacional en angioedema, anafilaxi i urticària, que se certifiquen per iniciativa de la Xarxa Europea Global d'Al•lèrgia i Asma (Global Asthma and Allergy Network, GA²LEN). Es tracta del primer hospital de l'Estat que obté aquestes tres acreditacions. 


Per merèixer les acreditacions per a angioedema (ACARE), urticària (UCARE) i anafilaxi (ANACARE), el Servei d'Al•lergologia ha hagut de superar les auditories de la xarxa GA²LEN, en les quals s'han de complir 32 requisits per a cadascuna de les acreditacions sol•licitades. 


La Dra. Victoria Cardona, cap de la Secció d'Al•lergologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigadora principal del grup en Malalties Sistèmiques del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), afirma que "hem hagut de demostrar que tenim els coneixements i l’expertesa clínica sobre cadascuna de les patologies acreditades, que fem activitats de docència, de recerca i de divulgació i que disposem de les  darreres aplicacions diagnòstiques i terapèutiques, i sobre els últims avenços que s'han fet en aquestes malalties”. “Aquestes acreditacions ens donen prestigi com a hospital", afegeix. 


Aquestes acreditacions faciliten l'accés a projectes de col•laboració multicèntrics que es fan en la resta dels serveis d’hospitals a nivell internacional amb la mateixa certificació. A més, el Servei d'Al•lergologia podrà rebre ajudes per promoure assajos clínics amb pacients o participar en projectes de recerca. 
Segons la Dra. Mar Guilarte i  el Dr. Moisés Labrador, adjunts de la Secció d’Al•lergologia i també investigadors principals del grup en Malalties Sistèmiques del VHIR, "tenir aquestes acreditacions és un plus que els donem als pacients, ja que ens permet fer major promoció i divulgació de la malaltia, accedir a nous fàrmacs i tractaments, i millorar la seva qualitat de vida"


GA²LEN és una xarxa integrada per experts, centres i organitzacions especialitzats en Al•lèrgia, afavorida per la Unió Europea amb l'objectiu de fomentar i divulgar la recerca en tots els vessants de les malalties al•lèrgiques i establir una xarxa competitiva internacionalment per a millorar la qualitat i la rellevància de la recerca. 
 

"Tenir aquestes acreditacions és un plus que els donem als pacients, ja que ens permet fer major promoció i divulgació de la malaltia, accedir a nous fàrmacs i tractaments, i millorar la seva qualitat de vida".

Share it:
Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.