We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
Dels 117 pacients trasplantats d’òrgan sòlid infectats per SARS-CoV-2 en els vuit mesos que comprèn l’estudi (de novembre a juny de 2021), un 88% van infectar-se en el període prevacunació (103 pacients, que van contreure COVID-19 de novembre a març).
Un estudi publicat a l’American Journal of Trasplantation demostra mitjançant un model matemàtic que la incidència de la COVID-19 entre els pacients trasplantats d’òrgan sòlid a Vall d’Hebron va descendir de forma significativa durant els quatre mesos posteriors a ser vacunats, de març a juny de 2021, per un efecte directe de la vacuna. Dels 117 pacients trasplantats d’òrgan sòlid infectats per SARS-CoV-2 en els vuit mesos que comprèn l’estudi (de novembre a juny de 2021), detectats amb una serologia, un 88% van infectar-se en el període prevacunació (103 pacients, que van contreure COVID-19 de novembre a març) i només un 12% (14 pacients) després de vacunar-se (de març a juny). D’aquests 14 pacients, un 42,8% de les infeccions per SARS-CoV-2 van produir-se quan encara no havien rebut la segona dosi de la vacuna. En considerar-se un grup especialment vulnerable a la COVID-19, els pacients trasplantats d’òrgan sòlid van prioritzar-se a Catalunya: van rebre la primera dosi de la vacuna en un període de tres setmanes a partir de finals febrer i en un 90% ja disposaven de la pauta completa a principis de maig, recull l’estudi.
“L’estudi copsa l’eficàcia de la vacunació contra el SARS-CoV-2 en tots els pacients trasplantats d’òrgans sòlids (ronyó, fetge, pulmó i cor), tant adults com pediàtrics, més enllà del moment d’expansió de la infecció per SARS-CoV-2 a la població general”, destaca el Dr. Oriol Bestard, cap de Nefrologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del grup de Nefrologia i Trasplantament Renal Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR): “tots els equips de trasplantament de Vall d’Hebron han subscrit un article que demostra en la pràctica clínica els beneficis de la vacunació per aquest grup de pacients, malgrat les dades generals que apunten a una resposta immunitària més subòptima per part dels receptors d’un òrgan sòlid en comparació a la població general no immunosuprimida”. Segons l’estudi, el nombre de pacients de Vall d’Hebron que van requerir hospitalització, ingrés a la Unitat de Cures Intensives o que van morir a causa de la COVID-19 va descendir significativament després de ser vacunats. Un total de 24 pacients va morir i 53 van sobreviure en el període prevacunació, enfront dels sis casos de COVID-19 –entre ells, una mort– registrats després de rebre la primera dosi de la vacuna i els deu casos de COVID-19, sense que cap d’ells acabés en mort, després de rebre la pauta completa amb les dues dosis inicials.
L’estudi, titulat “Reconciliant a curt termini els resultats clínics i immunològics de la vacunació de SARS-CoV-2 en receptors de trasplantaments d’òrgan sòlid”, emfatitza com a conclusió que tot i que les vacunes de reforç generalitzades semblen necessàries entre els trasplantats d’òrgan sòlid, donades les baixes taxes de seroconversió, i especialment amb les variants Delta i actualment l’Òmicron, és fonamental conèixer amb més profunditat els mecanismes immunitaris que confereixen protecció als pacients trasplantats després de la vacunació o de la infecció per poder millorar l’estratificació del risc d’aquests pacients, i preferiblement mitjançant assajos clínics d’intervenció.
Els equips de trasplantament d’òrgan sòlid de l’Hospital Vall d’Hebron estan col·laborant en un projecte competitiu finançat per la Marató de TV3 que avalua els mecanismes de resposta immunològica que es desenvolupa entre els pacients trasplantats després de la vacunació enfront el virus SARS-CoV-2.
Nephrology, General Hospital
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.