Vall d’Hebron fa el tercer trasllat aeri amb ECMO d’un pacient pediàtric, el segon en edat lactant

Quan els professionals sanitaris de l’Hospital Universitari Son Espases van constatar que la pacient no reaccionava al tractament, van contactar amb Vall d’Hebron, que va destinar un equip a Mallorca per connectar la nena a la màquina d’ECMO.

24/03/2021

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha realitzat el tercer trasllat aeri d’un pacient pediàtric connectat a la màquina ECMO, el segon en edat lactant (menys de dos anys). La nena, de només 17 mesos, havia estat pacient de Vall d’Hebron per una cardiopatia congènita però vivia a les Illes Balears. La nena va patir un empitjorament ràpid i greu de la seva malaltia cardíaca.

Quan els professionals sanitaris de l’Hospital Universitari Son Espases van constatar que la pacient no responia al tractament convencional, van contactar amb la Unitat de Cures Intensives pediàtriques de Vall d’Hebron, que va destinar un equip multidisciplinari (dos pediatres, dos infermers i un cirurgià cardíac) a Mallorca per connectar la nena a la màquina d’ECMO (oxigenació amb membrana extracorpòria), que substitueix temporalment la funció del pulmó o del cor i permet que els òrgans descansin quan no funcionen correctament. Ara, la pacient està sent atesa a l’UCI pediàtrica. “Accions tan complexes com aquesta són possibles gràcies a l’expertesa de l’equip ECMO de Vall d’Hebron i a la coordinació amb tots els agents implicats en l’operació”, assegura el Dr. Joan Balcells, cap de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques de Vall d’Hebron.

El passat mes de novembre l’equip ECMO de Vall d’Hebron va traslladar en avió de Mallorca a Barcelona una noia de 12 anys connectada a l’ECMO que es trobava crítica per una miocarditis causada per la COVID-19.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.