We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
S’hi faran més de 5.000 sessions anuals a més de 1.000 pacients a l’any de totes les especialitats pediàtriques amb excepció del pacient oncològic, que es tracta a l’Hospital de Dia específic Oncològic i Hematològic.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron té des del 8 de març un nou Hospital de Dia Pediàtric Polivalent. Està situat al mateix lloc on hi havia l’anterior Hospital de Dia però disposa de més espai gràcies al que s’ha alliberat pel trasllat de consultes antigues a les noves Consultes Externes pediàtriques inaugurades el passat 18 de desembre.
La Dra. Rocío Cebrián, subdirectora assistencial, assegura que “el nou Hospital de Dia Pediàtric Polivalent ens permet tractar més nens i nenes en un entorn més segur, confortable i adaptat a les seves necessitats, amb l’objectiu de millorar la seva experiència durant l’estada hospitalària”. Pel que fa a la formació de pacients i famílies, l’espai “també permet incrementar les sessions d’educació sanitària dels pacients crònics i el desenvolupament del programa del cuidador expert”, afirma la Dra. Rocío Cebrián.
Les instal·lacions tenen una importància cabdal ja que, com explica el Dr. Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria, “estan orientades a la millora de la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars”, sobretot perquè “permeten la realització de proves i l'administració de medicació parenteral als pacients sense necessitat d'ingrés hospitalari i amb això es redueix l’absentisme escolar en el cas dels infants i el laboral en el cas dels seus pares o tutors”.
L’Hospital atén tres tipologies de pacients. El primer és el pacient crònic complex, que inclou el que té immunodeficiències primàries (un conjunt heterogeni de malalties d’origen genètic que es caracteritzen perquè el sistema immunitari no és capaç de funcionar correctament) o secundàries (les derivades, per exemple, d’un trasplantament o de malalties autoimmunitàries), el que pateix malalties minoritàries i el portador de dispositius. El segon tipus són pacients crònics com ara nens i nenes amb diabetis, al·lèrgies o asma greu. Per últim, s’atendran els pacients aguts, que són els que requereixen un tractament o cura puntual o una prova diagnòstica relacionades amb la seva malaltia.
En total, s’hi faran més de 5.000 sessions anuals a més de 1.000 pacients a l’any de totes les especialitats pediàtriques amb excepció del pacient oncològic, que es tracta a l’Hospital de Dia específic Oncològic i Hematològic, situat a la mateixa planta de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron. El 80% de l’activitat és d’administració de tractaments i proves diagnòstiques i el 20% restant són cures i educació sanitària. Hi treballen de manera continuada tres infermeres, dues auxiliars d’Infermeria, una administrativa, una psicòloga, un metge i un zelador. A banda, hi ha infermeres referents de pacients crònics que diversos dies a la setmana hi atenen pacients. “Tots ells i elles són professionals formats àmpliament en atenció pediàtrica de diferents especialitats”, afirma María Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d’Infermeria, “ja que han d’atendre pacients de moltes patologies diferents, alguns dels quals crònics i complexos. Aquesta alta formació ens garanteix donar als pacients una atenció integral i segura”.
En l’anterior Hospital de Dia Pediàtric Polivalent es tractaven tots els pacients en una única àrea comuna. Ara, les noves instal·lacions permeten crear una àrea d'atenció independent per a pacients amb immunodeficiències i crear boxes de tractament individuals per a pacients amb malalties contagioses, fet que permet guanyar en qualitat i seguretat. Per altra banda, el disseny dels espais s’ha fet seguint el criteri de la humanització, és a dir, adaptant el disseny i la decoració de la sala d’espera i de les àrees de tractament i educació perquè sigui al més confortable i amè possible tant per als nens i nenes com per als acompanyants.
Espai especial per als nens amb immunodeficiències primàries (IDP)
Un dels elements més destacats del nou Hospital de Dia Pediàtric Polivalent és un espai especial per als nens amb immunodeficiències primàries (IDP): el centre de tractament Jeffrey Modell. Així, Vall d’Hebron és el primer hospital del món que disposa d’aquesta instal·lació, una àrea que serveix com a centre d’excel·lència per a l’atenció dels pacients amb IDP, construïda amb ambientació agradable, de suport i que ajuda a l’empoderament del pacient.
Teràpies avançades i al·lèrgies
Les noves instal·lacions també permeten avançar en el camp de les teràpies avançades. Com assegura el Dr. Alfons Macaya, cap de la Secció de Neurologia Pediàtrica, “l’Hospital de Dia proporciona també el marc idoni per a la implementació segura i eficient del programa de teràpies avançades de l’Hospital Infantil, inclosa la infusió de teràpia gènica en malalties neuromusculars, metabòliques i altres minoritàries de base genètica”.
El nou Hospital de Dia també compta amb una àrea específica d’al·lèrgies. “Es tracta d’un espai diferenciat que permet realitzar proves als pacients al·lèrgics”, explica el Dr. Antonio Moreno, cap del Servei de Pediatria i les seves àrees especifiques. “L’àrea està conduïda per una al·lergòloga i una infermera especialitzada i ens permet avançar cap a un millor control d’aquests pacients”, assegura el Dr. Moreno.
"Aquestes instal·lacions són fonamentals per al Servei de Nefrologia Pediàtrica, ja que ofereixen la màxima seguretat per als nostres pacients més immunodeprimits", assegura la Dra. Gema Ariceta, cap d'aquest Servei, que explica que el nou Hospital permet "fer proves funcionals i administrar fàrmacs complexos per via endovenosa sense necessitat d'ingressar el pacient i fent-les coincidir amb el dia de consulta per evitar-li desplaçaments".
Ambientació socioeducativa per millorar l’experiència dels pacients
Seguint el projecte d’ambientació socioeducativa i senyalització integrades per millorar l’experiència del pacient que es va implementar a l’Hospital Infantil el gener de 2019, el nou Hospital de Dia Pediàtric Polivalent s’ambienta en el fons marí. Així, l’entrada a les instal·lacions està pintada amb un mapa d’Europa gegant en què s’indiquen tots els mars que conformen el Mediterrani. L’interior està tot decorat amb motius marins, representant els diferents animals que hi viuen. A més, una paret està pintada amb deixalles de plàstics per fomentar la conscienciació mediambiental entre els més petits.
Una realitat gràcies al suport d’institucions i empreses
L’Hospital de Dia Pediàtric Polivalent és una realitat gràcies a la BCN-PID Foundation, que ha recaptat tots els fons necessaris per a la reforma a través de diversos col·laboradors, d’entre els quals destaquen la Fundación Joan Ribas Araquistain, la Jeffrey Modell Foundation, el Charity Day de Hewlett-Packard, Barcelona Comerç, l’Associació Catalana de Dèficits Immunitaris Primaris (ACADIP) i Ribas&Ribas Arquitectos.
D’altra banda, en la donació de materials hi ha col·laborat Sodeca (donació de les caixes d’extracció i ventilació), Roca (donació dels sanitaris, aixeteries i accessoris de banys adaptats), Simon (donació dels mecanismes elèctrics i punts de treball) i Cata Electrodomésticos (donació de les neveres de seva marca comercial Edesa).
La BCN-PID Foundation
La BCN-PID Foundation és una iniciativa d’un grup de professionals dedicats a l’atenció pediàtrica de les immunodeficiències primàries conjuntament amb familiars de pacients amb IDP, i té com a objectiu promoure el coneixement i la recerca en aquestes patologies així com donar suport a l’atenció integral als nens i nenes que les pateixen i als seus familiars i cuidadors.
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.