Posada al dia en l’abordatge de la insuficiència cardíaca

Vall d’Hebron ha organitzat una nova “Jornada d’Actualització en Insuficiència Cardíaca” per tractar els darrers avenços  en aquesta malaltia.

28/10/2020

La “Jornada d’Actualització en Insuficiència Cardíaca”, organitzada per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i dirigida a metges de família, cardiòlegs, nefròlegs o internistes, proporciona als professionals una actualització sobre els avenços fonamentals en les diferents àrees, tant a nivell fisiopatològic com clínic. A l’hora de decidir el contingut, el curs se centra en els pacients i el seu entorn, ja que un dels focus és la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per la insuficiència cardíaca, la patologia del cor que creix més en incidència i prevalença en el nostre entorn. L’envelliment de la població i la millora dels procediments mèdics són els factors que han fet que diverses formes de cardiopatia (valvular, coronària o hipertensiva) superin fases agudes i  acabin desenvolupant signes i símptomes d´insuficiència cardíaca. És preocupant que després d´un primer episodi d´insuficiència cardíaca la taxa de reingressos i la morbimortalitat en l’evolució són elevats (un 50% de mortalitat al cap de 18 mesos de l’alta).

Tal i com explica la Dra. Ana Méndez, coordinadora de la Unitat d'Insuficiència Cardíaca de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i organitzadora d’aquesta jornada, un dels objectius del curs és promoure l’excel·lència en el diagnòstic i tractament de la insuficiència cardíaca i les seves comorbilitats, “a més d’afavorir que es produeixi un intercanvi i transferència de coneixement entre metges de les diferents especialitats clíniques que treballen de forma conjunta en el maneig dels pacients amb aquesta malaltia”.  Per facilitar aquest intercanvi, la jornada ha constat de quatre taules genèriques on s’han exposat diferent formes d’abordatge del pacient,  “des de el pacient estable, passant pel que pateix insuficiència cardíaca aguda o la síndrome cardiorenal, fins arribar a les comorbilitats en insuficiència cardíaca.  Gràcies a aquest enfocament, podem plantejar tots els escenaris possibles en l’abordatge d’aquests pacients, oferint una amplia perspectiva, al mateix temps que fem una actualització sobre nous tractaments farmacològics, cures pal·liatives, nous dispositius, etc.”,  afegeix la Dra. Ana Méndez.

La Jornada s’ha celebrat en format totalment virtual i ha tingut 125 inscrits, a més a més d’una vintena de participants entre ponents i moderadors.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.