Un terç dels ciutadans atesos per l’equip de Psiquiatria de Vall d’Hebron en el marc de la pandèmia de COVID-19 demanen suport emocional per ansietat
Des de que es va posar en marxa aquest servei de teràpies virtuals, que és públic i obert a tota la ciutadania, l’equip de Psiquiatria ja ha atès un centenar de persones, tant per via telefònica com per videotrucada.
Una tercera part de les persones que han sol·licitat el nou servei de suport emocional que ofereix el Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron pateix ansietat. “Aquest i altres trastorns psicoemocionals són respostes habituals de l’organisme davant d’una situació extraordinària com la que està vivint tota la societat en el marc de la pandèmia de COVID-19”, explica el Dr. Antoni Ramos Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.
Després de l’ansietat, la següent tipologia de demanda té a veure amb la dificultat de relació amb la família amb el confinament o la dificultat de maneig de familiars que tenen diversitat funcional. També hi ha una petita part de les persones que tenen demandes relacionades amb el dol de persones difuntes i d’altres que pateixen problemes de salut.
Des de que es va posar en marxa aquest servei de teràpies virtuals, que és públic i obert a tota la ciutadania, l’equip de Psiquiatria ja ha atès un centenar de persones, tant per via telefònica com per videotrucada. Per demanar el suport emocional només cal entrar a l'apartat sobre el coronavirus SARS-CoV-2 que es troba a la pàgina web del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, omplir el formulari i en menys de 48 hores els professionals es posen en contacte amb la persona.