Guanyem el premi de la Ruta de l’Excel·lència amb el programa d’atenció farmacèutica i educació sanitària TADE

El premi Ruta de l’Excel·lència inclou la celebració d’una jornada per donar a conèixer el projecte guanyador, que a Vall d’Hebron se celebrarà el 27 de juny

25/06/2019

El Servei de Farmàcia de Vall d’Hebron ha guanyat enguany el premi de la Ruta de l’Excel·lència,  pel programa d’atenció farmacèutica i educació sanitària per a la realització de tractament antibiòtic domiciliari endovenós (TADE). Es tracta d’un guardó atorgat per la Societat Catalana de Farmàcia Clínica, que reconeix quatre projectes innovadors, ja implementats, que se seleccionen entre tots els hospitals de Catalunya.

“És un reconeixement a tots els professionals de l’hospital que participen al programa TADE,  en el qual fa temps que hi creiem. Té per objectiu que el pacient rebi el tractament antibiòtic més adequat amb el menor impacte en la seva vida, podent-lo realitzar al seu entorn familiar”, explica la farmacèutica de l’Hospital Infantil Aurora Fernandez Polo.  El premi Ruta de l’Excel·lència, amb una dotació de 5.000 euros, inclou la celebració d’una jornada per donar a conèixer el projecte guanyador, que a Vall d’Hebron se celebrarà el 27 de juny, a la qual assistiran uns 50professionals de farmàcia de diferents hospitals catalans. Encara està obert el període d’inscripcions per participar en la jornada, que poden formalitzar-se tot omplint el formulari d’aquest enllaç.

Els programes TADE amplien la prestació d’atenció ambulatòria, tot oferint la possibilitat de realitzar el tractament com a hospital a casa. Se circumscriuen en un model assistencial que, en els últims anys, dóna protagonisme al pacient i procura alterar el mínim possible la seva quotidianitat, tot procurant que el tractament antibiòtic intravenós pugui administrar-se a la llar del pacient sempre que l’equip assistencial valori la seva idoneïtat, el pacient estigui clínicament estable i presenti un entorn sociocultural adequat.

Claus en pacients pediàtrics

“Els programes TADE són molt importants en els pacients pediàtrics, especialment en aquells pacients que han d’ingressar a l’hospital de forma periòdica per rebre tractament o bé han de fer tractament antibiòtic intravenós de manera perllongada, amb l’impacte que suposa l’ ingrés hospitalari pel nen/a i pels seus familiars”, afegeix Aurora Fernández Polo. Gràcies a aquesta alternativa es fomenta la conciliació familiar, s’eviten possibles infeccions nosocomials i s’interfereix el mínim possible en la vida quotidiana dels infants.

Vall d’Hebron compta amb aquest programa des de fa més de 10 anys en els pacients amb fibrosi quística. En els últims anys, també ha ampliat els programes TADE amb autoadministració en nens i nenes amb altres patologies que requereixen tractament antibiòtic (colangitis en pacients amb hepatopatia, osteomielitis, trasplantament d’òrgan sòlid...).

Els professionals del nostre hospital realitzen un programa de capacitació als familiars i els cuidadors dels nens. Aquesta formació està dirigida a què puguin adquirir els coneixements i habilitats per administrar el tractament endovenós d’una forma totalment segura i eficaç.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.