Acollim l’exposició “10 anys de VxL: un tast! (2003-2013)”

El vestíbul de l’Hospital General acull aquesta exposició creada per la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística. L’exposició mostra la diversitat de participants en el Voluntariat per la llengua i la manera en què el programa s’ha anat estenent a diferents àmbits de la societat des que es va crear l’any 2003.

26/05/2019

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videoconferència). El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 130.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

“10 anys de VxL: un tast! (2003-2013)” és una exposició creada per la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística. Els sis plafons i els vídeos que conformen la mostra contenen dades, testimonis i imatges tant de les parelles lingüístiques que es troben per conversar en català una hora a la setmana com de les activitats que s’ofereixen als participants. L’exposició estarà al vestíbul de l’Hospital General fins al 28 de juny.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.