Celebrem la II Jornada d’Avenços en Síndromes de Sensibilització Central

Dins d'aquest grup de malalties les majoritàries són la fibromiàlgia, que pateixen unes 200.000 persones a Catalunya, i la Síndrome de Fatiga Crònica, amb 45.000 afectats

14/05/2019

Cansament extrem (físic i mental), dolor, insomni, problemes de memòria  i, sovint, aïllament. Són els símptomes més freqüents de les síndromes de sensibilització central (SSC). Es tracta d’un grup de malalties de les quals les majoritàries són la fibromiàlgia, que pateixen unes 200.000 persones a Catalunya, i la Síndrome de Fatiga Crònica, amb 45.000 afectats. Han protagonitzat la II Jornada d’Avenços en Síndromes de Sensibilització Central, organitzada per Vall d’Hebron juntament amb l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF) i la Plataforma Familiars FM-SFC-SQM.

Com a novetat d’enguany, la jornada ha incorporat al seu programa la síndrome de l’intestí irritable, amb una xerrada a càrrec del Dr. Javier Santos, gastroenteròleg de Vall d’Hebron,  i la Sensibilitat Química Múltiple. “Les SCC són malalties molt comòrbides i que tenen fisiopatologia en comú, per tant és necessari un abordatge global”, destaca la Dra. Miriam Almirall, reumatòloga i Coordinadora de la Unitat d'Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central de l'Hospital Vall d'Hebron.

Tot i que en els últims anys s’ha millorat en la visibilització d’aquestes malalties, cal continuar treballant, destaca la Dra. Almirall. “Són les grans oblidades, malalties que tradicionalment eren considerades invisibles: jornades com aquesta són necessàries per donar-les a conèixer i anar de la mà els professionals i els pacients”, afegeix.

Xerrades que abordaran els mites i realitats en fibromiàlgia, el tractament multicomponent, la formació a metges d'atenció primària, la síndrome de l'intestí irritable, les darreres novetats en la síndrome de fatiga crònica i l’impacte de la sensibilitat química múltiple dins les SSC formen part del programa.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.