Jornada per avançar en el TDAH i les seves comorbiditats

El grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha organitzat la jornada “Avançant en el TDAH i les seves comorbiditats: projecte europeu CoCA (Comorbiditats del TDAH)”.

22/03/2019

El Trastorn per  Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn del neurodesenvolupament, d’origen neurobiològic, que s’inicia en la infància però pot continuar en l’adolescència i l’edat adulta. Els pacients amb aquest trastorn poden tenir dificultats per mantenir l’atenció, amb una marcada hiperactivitat, així com una elevada impulsivitat. El TDAH pot generar un important impacte en la qualitat de vida de les persones que el pateixen, produint dificultats en el rendiment acadèmic o en l’activitat laboral o associant-se a un major risc d’accidents de trànsit o problemes de salut com l’obesitat o les addiccions.

 El grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) forma part del projecte europeu CoCA (Comorbiditats del TDAH). Com explica el Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron i investigador principal del grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR, aquest projecte europeu “té l’objectiu d’estudiar la relació entre el TDAH i altres trastorns, com la depressió, l’ansietat, el consum de drogues o l’obesitat”. En aquest projecte hi participen 17 centres de 8 països europeus (Alemanya, Holanda, Regne Unit, Estònia, Noruega, Espanya i Dinamarca) i els Estats Units. “Nosaltres coliderem l’estudi PROUD, que avalua l’eficàcia de la luminoteràpia, l’activitat física reglada i controlada per una app mòbil i la teràpia convencional per prevenir la depressió i l’obesitat entre les persones amb TDAH”.

 En el marc d’una reunió dels principals líders del projecte europeu CoCA, el grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR ha organitzat la jornada “Avançant en el TDAH i les seves comorbiditats: projecte europeu CoCA”. “Aquesta jornada està dirigida als pacients i les seves famílies —afegeix el Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga—. D’aquesta manera hem pogut informar-los dels avenços sobre el TDAH i el risc de patir patologies com la depressió, l’ansietat, el consum de drogues o l’obesitat”. Com explica el cap de Psiquiatria de Vall d’Hebron, “al llarg de la vida, els pacients amb TDAH tenen un 40% més de risc de tenir problemes amb les drogues i un 30% més de risc de depressió”.

Aquest projecte ha rebut finançament del programa d’investigació i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea sota el conveni de subvenció nº 667302. 

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.