We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
Vall d’Hebron organitzarà l’1 de març un taller per a nens i nenes d’entre 8 i 13 anys que vulguin aprendre com es fan medicaments
El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus està present al YoMO: The Youth Mobile Festival, que se celebra del 26 de febrer al 2 de març a la Farga de l’Hospitalet (Barcelona) en el marc del Mobile World Congress. El festival ofereix més de 100 tallers, conferències i activitats interactives pensades per a nens i adolescents.
Vall d’Hebron organitzarà l’1 de març un taller per a nens i nenes d’entre 8 i 13 anys que vulguin aprendre com es fan medicaments. La farmacèutica especialista de farmàcia hospitalària Aurora Fernández, del Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil i de l’Hospital de la Dona, els hi ensenyarà a elaborar xarops, càpsules, crema de mans i bàlsam labial, que els participants crearan amb les seves mans. Aurora Fernández també és investigadora del grup de recerca d’ Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).
Els participants en el taller comptaran amb una guia d’elaboració amb la quantitat de principi actiu i excipients necessaris, així com els materials de laboratori necessaris per preparar-la i els passos que cal seguir. “Volem explicar als nens d’una manera lúdica i didàctica què hi ha darrere de fer un medicament”, explica Aurora Fernández: la idea de portar a terme alguna activitat de caràcter pedagògic va sorgir després de presentar una aplicació de farmàcia a l’última edició del Yomo i veure el tipus de tallers que es portaven a terme.
Els participants en el taller de com fer un medicament aprendran, per exemple, quins components tenen els xarops, les diferències entre solucions, suspensions i tots els materials que es necessiten per elaborar-los . “Intentem transmetre l’actitud científica al laboratori, la importància de la higiene i el rigor a l’hora de mesurar els components, així com alguns conceptes bàsics de química com la densitat, les dissolucions o les suspensions”, indica Aurora Fernández. L’objectiu principal és “despertar curiositat per la ciència”, afegeix. També conscienciar la ciutadania de la importància del Servei de Farmàcia d’un gran hospital com Vall d’Hebron, que dóna suport a l’activitat assistencial i està reconegut com a centre col·laborador del Institute for Safe Medication Practices (ISMP), per la seva tasca orientada a la prevenció d'errors de medicació.
A més, el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) protagonitza dues xerrades. El dimecres 27 de febrer imparteix Biòpsia Líquida: Què podem saber d’un càncer amb una gota de sang?, a partir de les 15.30 hores. Es tracta d’un mètode més ràpid, molt menys invasiu –només cal una senzilla extracció de sang– i altament sensible per a la detecció de biomarcadors tumorals en sang. Els mitjans de comunicació s'estan fent ressò d'aquest nou procediment, que genera interrogants. En què es diferencia de la biòpsia convencional i quins avantatges i limitacions presenta, quina informació sobre el càncer ens revela una gota de sang, com s'aplica i, sobretot, si és el futur del diagnòstic d’aquesta malaltia són els principals dubtes. La conferència del VHIO procurarà aclarir-los, dins el context del diagnòstic molecular i la medicina personalitzada.
Com una cèl·lula es converteix en tumor, la segona xerrada del VHIO
La segona xerrada que el VHIO oferirà en el marc del YoMO porta per títol Què li passa a una cèl·lula per convertir-se en un tumor? i se celebrarà el 28 de febrer, a partir de les 15.30. S’explicarà què és una cèl·lula, com funciona i què li succeeix quan es transforma en tumoral. L’objectiu és divulgar i reforçar conceptes que els nois i noies coneixen i treballen a l’escola des dels 10 anys. Alhora la xerrada permetrà als assistents conèixer què és el càncer i quins són els mecanismes que fan que una cèl·lula es transformi en tumoral. S’exposa com creix la cèl·lula tumoral, com sobreviu i com es produeixen les metàstasis. També s’introdueixen conceptes com mutacions, material genètic i factors de risc per a desenvolupar un càncer. La conferència reforçarà missatges d’estil de vida saludable i factors protectors que depenen de nosaltres: tenint-los en compte poden ajudar el risc a patir càncer en un 40% en el futur.
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.