Celebrem el primer curs a la nova Àrea de Simulació

Avui celebrem el primer curs de la nova Àrea de Simulació, que permetrà als alumnes començar a aprendre diferents tècniques amb simuladors, una forma molt més segura i eficaç per formar-se. La nova àrea compta amb quatre aules de simulació i una teòrica.

17/10/2018

El curs Wetlab Vascular, dirigit pel Dr. Sergi Bellmunt, cap de Servei de Cirurgia Vascular, és la primera formació que se celebra a la nova Àrea de Simulació de Vall d’Hebron, situada a l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. A la tarda, s’ha celebrat el Taller de Via Aèria en Pediatria, en el marc del XII Congrés Nacional d’Anestèsia i Reanimació Pediàtrica de la Societat Espanyola d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor.

El Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’Hospital Vall d’Hebron, ha estat present en l’inici del curs Wetlab Vascular i ha assenyalat que “aquesta nova àrea permetrà potenciar la formació, una de les apostes de Vall d’Hebron per millorar l’assistència dels pacients”. A més, el Dr. Tomàs Pumarola, director de Docència, ha afirmat que Vall d’Hebron està compromès en continuar avançant “en la millora de la formació, ja que la simulació és el present i el futur”.

Per la seva banda, la Dra. Mónica Rodríguez, sotsdirectora de Docència i cap d'Estudis, ha explicat que la nova Àrea de Simulació permet “formar-se amb seguretat, ja que els alumnes poden aprendre habilitats complicades sense tocar pacients al principi”. D’aquesta manera, la nova àrea compta amb robots simuladors de pacient, amb els quals es poden practicar activitats complexes com reanimació cardiopulmonar o puncions lumbars i venoses. I també es pot simular una atenció a un part. A més, “hi ha tres monitors amb pantalla tàctil, dues sales amb canyons de projecció, i equips d’streaming i videoconferència”, ha explicat la Dra. Mónica Rodríguez. La simulació clínica permet repetir un procediment tantes vegades com sigui necessari, provocar errades programades sense risc per a cap pacient, recrear casos clínics poc freqüents i realitzar una anàlisi posterior.

 

Primer curs (Wetlab Vascular)

Pel que fa al primer curs (Wetlab Vascular) que s’ha realitzat en la nova Àrea de Simulació, el Dr. Sergi Bellmunt ha assenyalat que han realitzat xerrades tècniques per explicar com es planifiquen a Vall d’Hebron els casos reals d’aneurisma d’aorta abdominal. “Fem servir un software per reconstruir l’anatomia dels pacients als simuladors gràcies al TAC que hem realitzat. Després fem recreacions de la col·locació de les pròtesis. D’aquesta manera, tractem prèviament al pacient en el simulador”, ha comentat el Dr. Bellmunt.  

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.