Vall d’Hebron ha organitzat un curs sobre reconstrucció nasal i cirurgia craniofacial complexa

Aquest curs ha permès fer un repàs a les tècniques més innovadores en la cirurgia dels pacients amb deformitats nasals i cranials complexes.

01/07/2018

La reconstrucció nasal i la cirurgia craniofacial en els pacients complexos requereix un grau molt elevat de tecnologia i experiència. Recentment, Vall d’Hebron ha organitzat el curs teòrico-pràctic “Reconstrucció Nasal i Cirurgia Craniofacial Complexa”, impartit pels professionals de Vall d’Hebron més destacats en aquest àmbit. A Vall d’Hebron es tracten pacients amb patologies molt complexes. A més, l’Hospital és centre de referència en aquest àmbit i forma part de la Xarxa Europea d’Anomalies Craniofacials Rares i Otorinolaringologia (ERN Rare Craniofacial anomalies and ENT).

 

Com explica la Dra. Coro Bescós, Cap de Servei de Cirurgia Maxil·lofacial de Vall d’Hebron, “durant el curs s’han realitzat cirurgies en directe de reconstrucció nasal complexa, en pacients amb malformacions adquirides com a seqüela d'accidents balístics o de consum de cocaïna”. Igualment, un dels aspectes destacats del curs ha estat “la cirurgia craniofacial per tractar malformacions com les que trobem en la síndrome de Crouzon, la síndrome d’Apert, la síndrome de Treacher Collins o la microsomia hemifacial”. La Dra. Montserrat Munill, coordinadora de la Unitat de Cirurgia Maxil·lofacial Pediàtrica, destaca que tant en la reconstrucció nasal com en la cirurgia craniofacial complexa “és fonamental l'abordatge multidisciplinari dels neurocirurgians, cirurgians maxil·lofacials, cirurgians plàstics, otorinolaringòlegs, anestesiòlegs, UCI pediàtrica i infermeria”.

 

En aquesta ocasió, el cirurgià convidat a impartir formació ha estat el Dr. Renato Da Silva Freitas, cap de la Unitat de Cirurgia Craniofacial de l’Hospital de Clínicas, Curitiba (Brasil), unitat on el Dr. Nicolás Sierra, metge del servei de Cirurgia Maxil·lofacial de Vall d'Hebron, està actualment fent un fellowship d'un any.

 

El Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ja es va convertir l’any 2014 en el primer centre de Catalunya en utilitzar la cirurgia assistida per ordinador en les seves intervencions. Un canvi de paradigma i de la pràctica quirúrgica basat en la col·laboració entre els professionals mèdics dels serveis de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Radiologia i Anatomia Patològica. Actualment s’està aplicant aquesta tècnica, juntament amb Neurocirurgia i Radiodiagnòstic, a la planificació dels casos de cirurgia craniofacial.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.