Els Trauma Runners de Vall d’Hebron aconsellen com fer running i prevenir lesions

Avui se celebra el Día Mundial del Running, un esport que practiquen milions de persones a tot el món. Dotze professionals de Traumatologia de Vall d’Hebron han creat el grup Trauma Runners amb tres objectius en comú: fer esport, potenciar el companyonia i preparar-se tots junts per fer curses. Vols conèixer els seus consells per prevenir lesions quan surtis a córrer?

05/06/2018

Ja fa més de sis mesos que un grup de professionals de l’Hospital de Traumatologia de Vall d’Hebron van crear el grup Trauma Runners. “A tots ens agrada fer esport i, sobretot, córrer —explica el Dr. Joan Minguell, cap de Traumatologia de Vall d’Hebron—. Per exemple, ens vam preparar junts per córrer la Marató de Barcelona del passat mes de març”. El grup entrena tres dies a la setmana a primera hora del matí, abans de començar la seva jornada laboral a Vall d’Hebron, fet que implica que hagin de matinar força. “Doncs sí, quedem molts dies a les 6.30 hores del matí, però no ens importa matinar tant perquè ens agrada molt córrer”, remarca el Dr. Minguell. D’aquesta manera, de bon matí, queden a Vall d’Hebron, fan uns estiraments, i corren per diferents circuits, que els porten per la plaça de la Bonanova, Sarrià o la Carretera de les Aigües i de tornada al Campus.

  

Els millors experts... prevenint lesions

El running està molt de moda, però, com assenyala el Dr. Minguell, “cal prevenir lesions”. I els Trauma Runners, com experts que són en lesions i problemes musculoesquelètics, prenen les mesures necessàries per evitar-los. Com explica la Dra. Marta Pérez, resident de Traumatologia i també Trauma Runner, “és necessari estirar els diferents músculs de les cames abans i després de córrer. A més, si es vol córrer llargues distàncies cal fer un entrenament de musculació de cames amb pes per aconseguir la musculatura necessària”. En aquest sentit, s'aconsellen estiraments de 20 segons aproximadament d’isquiotibials, bessons i quàdriceps. D’altra banda, el Dr. Minguell posa l’èmfasi en no oblidar altres parts del cos, més enllà de les cames, que també han d’estar en forma. “Cada cop és més important realitzar un entrenament global: treballar la musculatura abdominal, la de la pelvis i, fins i tot, els braços, tot tenint en compte el tipus de distància que es vulgui córrer. I cal iniciar-se en el running de forma progressiva. És recomanable realitzar una prova d’esforç i un ecocardiograma, sobretot si es volen fer curses”, comenta el Dr. Minguell. Cal destacar, a més, que còrrer és menys aconsellable si hi ha antecedent de lesions en articulacions de càrrega (turmell, genoll i maluc).

El grup Trauma Runners compta amb la seva pròpia samarreta, creada pels doctors Raquel Sevil i Eric Rodriguez, en què apareix el logo de l’Hospital Vall d’Hebron juntament amb la paraula “Run”. “Vam voler que l’hospital estigués representat com a logo, ja que ens sentim identificats amb Vall d’Hebron i la seva filosofia de posar sempre al pacient primer”, afirma el Dr. Minguell.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.