We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus fa una decidida aposta per donar a conèixer i facilitar la tasca solidària internacional que duen a terme molts dels professionals del centre. Per aquest motiu s’ha organitzat la primera jornada “Què fan els professionals de Vall d'Hebron en cooperació internacional?”. Molts treballadors del Campus (metges, infermeres, fisioterapeutes, farmacèutics, investigadors...) decideixen aportar els seus coneixements i experiència per millorar les condicions de salut i de vida en els llocs més desfavorits del món.
Com a entitat socialment responsable, amb aquesta jornada Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus vol fer visible que els seus professionals estan compromesos amb el benestar de les persones més enllà de les seves responsabilitats diàries. L’equip de professionals de Vall d’Hebron és internacionalment reconegut per la seva excel·lència en assistència, recerca i docència. I, com a equip humà, el Campus també té un ferm compromís amb la societat, la salut del futur i el benestar de les persones més enllà de les nostres fronteres.
En aquest sentit, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha assenyalat que “volem obrir el nostre centre i anar més enllà de la feina que fem en el nostre entorn. I aquesta jornada és un primer pas per fer visible el que fan molts professionals a nivell de cooperació internacional. És un reconeixement a la seva important tasca, ja que són professionals que donen més del que se’ls demana”. Tanmateix, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez ha anunciat que es crearà “a Vall d’Hebron un gabinet d’assessorament per ordenar i coordinar els projectes dels professionals en matèria de cooperació, així com per assessorar a nivell legal i sanitari”.
Per la seva banda, David Elvira, director del Servei Català de Salut (CatSalut) i president de l’Institut Català de la Salut (ICS), ha posat l’èmfasi en el fet que “els nostres professionals tenen voluntat de mirar més enllà i sortir al món amb la vocació de democratitzar el coneixement i l’assistència. I vull agrair la voluntat del gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de fer de la cooperació una prioritat a la qual dedicarà més recursos”.
Durant la jornada, diversos experts en cooperació internacional han debatut sobre quin és el millor marc perquè els professionals sanitaris puguin desenvolupar aquests tipus de tasques. El Dr. Israel Molina, responsable de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del Programa de Salut Internacional de l’ICS, ha fet de moderador i ha remarcat la necessitat de “respectar i facilitar la demanda dels professionals de dur a terme tasques de cooperació”. El Dr. Jean François Saint-Sauveur, director mèdic de Metges Sense Fronteres Espanya, ha afirmat que “el coneixement que poden aportar professionals tan especialitzats com els de Vall d’Hebron és molt important per fer cooperació”. A més, la cooperació no s’ha de limitar només a l’assistència, ha dit Carme Gual, directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. “La recerca també va de la mà de la cooperació internacional, i, per aquest motiu, tenim un projecte per establir sinergies entre ONG i universitats”, ha explicat. Per la seva banda, el Dr. Josep Antoni Pujante, cap de l’Àrea de Relacions Internacionals i Cooperació de la Generalitat de Catalunya, ha volgut remarcar “que cal formar i informar els professionals abans d’iniciar un projecte de cooperació i també després, perquè poden viure experiències traumàtiques”.
Per a aquesta jornada, s’ha realitzat una selecció entre els nombrosos projectes i activitats que duen a terme els professionals del Campus. D’aquesta manera, els professionals seleccionats han compartit les seves activitats de cooperació internacional. En aquest sentit, Denys Santa Marina van Oudheusden, fisioterapeuta de Vall d’Hebron, ha explicat que, juntament amb la seva parella, Marta Martínez, infermera de l’UCI Pediàtrica de Vall d’Hebron, han estat a Moçambic, Ghana i Etiòpia “realitzant la meva parella les cures pròpies de la infermeria, mentre que jo, com a fisioterapeuta, intentava millorar la qualitat de vida de les persones, i, sobretot, dels infants. Una experiència que ens ha canviat la vida”. Un missatge positiu que “esperem transmetre a altres professionals”.
Per la seva banda, Ester Serrallonga, infermera del Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d’Hebron, acredita ja una llarga experiència en activitats de cooperació, ja que l’any 1998 va passar tres mesos a Bolívia col·laborant en un centre de nens desnodrits. Actualment, ha explicat, està cooperant en un projecte a “Kithunthi, a Kènia, per posar en marxa un menjador escolar, ja que més de setanta nenes i nens van a l'escola sense menjar res, i també volem rehabilitar o construir noves aules que garanteixin un espai adient per a l'aprenentatge”.
Amb la seva recent visita al Nepal encara molt present, Teresa Pastor, infermera de la Unitat Coronària de Vall d’Hebron, ha compartit la seva estança al país asiàtic, on ha realitzat “formació sanitària a professors d’escoles i infermeres de petites clíniques rurals”.
Sota el paraigua de l’ONG Operation Smile, el Dr. Nicolás Sierra, de la Unitat de Cirurgia Maxil·lofacial Pediàtrica de Vall d’Hebron, ha relatat que “tracta pacients amb llavi i paladar fes, i un dels nostres objectius com a ONG és formar als professionals dels països on viatgem”.
D’altra banda, el Dr. Ramon Vilallonga, cirurgià de la Unitat de Cirurgia Endocrina de Vall d’Hebron i impulsor de la Fundació Ramon Vilallonga, ha explicat que aquesta té per objectiu contribuir al progrés de la medicina i la cirurgia, així com promoure i impulsar la recerca i l’educació social en l’àmbit de les ciències de la salut. “Ja hem construït un pavelló quirúrgic a Nigèria. En les dues expedicions a aquest país, hem format cirurgians i infermeres, i hi han participat altres infermeres i cirurgians de Vall d’Hebron”.
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.