Webinar en Salut Mental Dra. María Emilia Dip Pérez "La salut mental materna importa"

 
  Activitat Online —
25/05/2022
25/05/2022 -- From 15:00h to 16:00h
Organize :
Recerca Vall d'Hebron
Modality: Online
Share it:
Webinar en Salut Mental Dra. María Emilia Dip Pérez "La salut mental materna importa"

Dra. María Elena Dip Pérez, grup de recerca Psiquiatria, salut mental i addiccions

Els problemes de salut mental materna són comuns en el període perinatal (durant l'embaràs i el primer any postnatal), i fins al 20% de les dones reporten ansietat, depressió o estrès. En el període prenatal, els problemes de salut mental de la mare s'associen amb pitjors resultats en el part, com ara naixements prematurs i baix pes en néixer i poden afectar el fetus, cosa que podria tenir un impacte en el desenvolupament futur. La salut mental prenatal també és un dels predictors més forts de la salut mental posnatal, amb símptomes que probablement continuïn fins al 70% de les dones. Després del naixement, els problemes de salut mental materna s'associen amb un desenvolupament infantil més deficient a causa dels efectes en les pràctiques de criança, aferrament deteriorat entre mare i fill i cures físiques reduïdes, com assistir a menys controls de salut infantil.

Les malalties mentals perinatals són un dels aspectes desafiadors de la salut pública. Si no s'atenen, poden tenir un greu impacte en les dones, els nadons i les famílies. El costat positiu és que, amb latenció i el suport adequats, les dones poden recuperar-se en un alt grau aquesta malaltia. No obstant això, a molts llocs del món, a la salut mental perinatal no se li dóna el degut reconeixement i per això sol no ser diagnosticada, mal tractada i genera patiment a les dones. No hi ha salut sense salut mental.

Dra. María Emilia Dip Pérez, Doctora en Psiquiatria i Psicologia clínica, Especialista en Salut mental Perinatal. Actualment treballant al Programa de Salut Mental Perinatal del Servei de Psiquiatria de l'Hospital. Professora i Tutora de Màster a la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzada en la Cura Centrada en el Desenvolupament i la Família a través de l'entrenament NIDCAP (Newborn Individualized Developmental Care and Assessment Program), realitza a la pràctica clínica diària en salut mental Perinatal.
Col·labora amb diferents institucions de l'àmbit públic i privat en temes de Salut Mental Perinatal tant a l'àrea assistencial, de recerca com a la docència.

Moderadora: Dra. Mar Baz, Servei de Salut Mental de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Inscriu-t'hi

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.