Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
El taller, realitzat amb la col·laboració de FEDER, té com a objectiu facilitar a pacients i familiars conceptes bàsics per gestionar i participar en associacions d’afectats.
És el primer d’aquest tipus que es fa a Catalunya.
La primera edició del Taller per a pacients amb malalties rares, Més enllà de la mateixa malaltia, organitzat per l’Àrea de Genètica Clínica i Molecular i la Unitat de Malalties Rares de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER), es va tancar el passat 15 de març amb una gran valoració dels responsables i assistents. Més de 20 representants i pacients de entitats i associacions de malalties minoritàries hi han participat, amb l’objectiu d’assolir coneixements i eines bàsiques per poder desenvolupar la seva tasca com a membres d’associacions a la defensa dels seus interessos.
Un dels coordinadors de la iniciativa i director clínic de l’Àrea de Genètica Clínica i Molecular Vall d’Hebron, el Dr. Eduardo Tizzano, ha defensat la importància de tallers com aquest: “La comunicació amb el pacient sempre ha tingut la limitació del llenguatge científic. En aquest taller els objectius bàsics eren que el pacient tingués la possibilitat d'elaborar aspectes comuns al col·lectiu de pacients com diu el títol Més enllà de la pròpia malaltia i que a més s'establís una comunicació fluïda i a l'abast de tots per entendre el seu problema, interactuar amb altres pacients i en fòrums i reunions on pugui expressar les seves necessitats i iniciatives”. “Hem comptat amb un equip formidable de ponents i comunicadors i de pacients amb una gran adherència i participació al llarg del taller que es visualitza a través de la satisfacció de les enquestes realitzades”, ha apuntado el Dr. Tizzano.
Els assistents van poder acostar-se al funcionament de l’Hospital per entendre el seu funcionament i també el del sistema de salut, incloent en el temari aspectes genètics i biològiques de les malalties minoritàries, i altres com especialitats mediques, recerca bàsica i aplicada, medicaments orfes, psicologia, el moviment associatiu o el medical english.
Des de FEDER, el seu delegat a Catalunya, Jordi Cruz, ha celebrat l’èxit de la primera edició del taller. Iniciatives com aquesta “donen poder als pacients, als seus representants, a les associacions, perquè puguin tenir un coneixement bàsic imprescindible que els permeti debatre, formar part dels comitès i tenir un coneixement més ampli, a banda del dia a dia de la malaltia”. Cruz s’ha mostrat confiat que aviat hi haurà més cursos com aquest que “es tradueixin en nous horitzons per a millorar el coneixement i, sobretot, la qualitat de vida de les persones afectades per una malaltia minoritària”.
Les malalties minoritàries són malalties greus, poc freqüents i que afecten un nombre reduït de persones. Hi ha més de 7.000 d’aquestes patologies, que afecten 5 de cada 10.000 persones i poden afectar el 3-4% dels nounats. Es calcula que entre el 6 i 8% de la població general pot patir una d’aquestes malalties, és a dir, entre 30 i 35 milions d’afectats a la Unió Europea. A l’Estat, són més de 3 milions de persones i a Catalunya 400.000.
El 80% d’aquestes patologies són d’origen genètic. Afecten diversos òrgans i tant les capacitats físiques com les mentals del malalt, les seves qualitats sensorials i de comportament. Són malalties cròniques i, generalment, degeneratives.
Gerente, Hospital Universitario Vall d'Hebron
Dirección de Infraestructuras i Tecnología, Hospital General
Dirección Asistencial, Serveis transversals
Dirección de Comunicación, Estrategia Corporativa y Atención Ciudadana, Hospital General
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.