Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El Servei de l’Aparell Digestiu és un centre acadèmic de referència nacional i internacional que atén patologies digestives d’alta complexitat en un hospital públic, universitari i comunitari. T’oferim un programa docent dissenyat segons el programa del Consell Nacional de l’Especialitat d’Aparell Digestiu.
Itinerari formatiu de l'Aparell digestiu
La Unitat Docent pertany a l’Àrea d’Aparell Digestiu i Fetge, que integra els Serveis d’Aparell Digestiu, Endoscòpia i Hepatologia, tot i que també treballem en col·laboració amb Medicina Interna, Medicina Intensiva, Urgències, i els Serveis de Radiodiagnòstic, Suport Nutricional i Cirurgia Digestiva.
En la pràctica diària, les metgesses i els metges residents visiten els pacients juntament amb els metges de plantilla, i fan la història clínica i l’exploració física sota la seva supervisió. Així mateix, valoren les proves complementàries, com ara exploracions endoscòpiques, radiològiques, manomètriques i anatomopatològiques, necessàries per prendre les decisions adequades i per diagnosticar les malalties de l’esòfag, estómac, intestí, còlon, pàncrees, fetge i vies biliars. Durant la residència, els metges i metgesses coneixen les malalties més freqüents de l’especialitat i sovint tenen l’oportunitat d’enfrontar-se a casos més complexos, que representen un model d’interacció amb altres unitats de l’hospital. A Hepatologia tenen la possibilitat d’aprendre les característiques de l’hepatitis aguda i crònica o la cirrosi hepàtica, així com de dur a terme el diagnòstic, les proves serològiques, el tractament i, en el cas que n’hi hagi, gestionar les possibles complicacions i la prevenció. Durant la seva rotació a Endoscòpies reben una formació gradual i supervisada, que inclou des de les exploracions diagnòstiques fins a l’endoscòpia terapèutica bàsica, així com l’assistència als adjunts en tècniques d’endoscòpia avançada com l’ecoendoscòpia o la colangiopancreatografia retrògrada endoscòpica.
Els residents del Servei de Digestiu fan guàrdies de Medicina Interna durant el primer any i, posteriorment, a partir del segon any de residència, guàrdies d’especialitat (4 guàrdies al mes, aproximadament), juntament amb un adjunt de presència física.
El Programa d’aparell digestiu també porta a terme una tasca científica important a l’Institut de Recerca Vall d’Hebron i al CIBERehd i disposa de cinc línies de recerca:
Des del punt de vista internacional, el Servei està reconegut com a European Training Center per l’European Gastroenterology Board de la Comunitat Europea i com a centre receptor per al programa UEG Clinical and Research Visiting Fellowship i col·laborador de l’Investigator Network del Rome Foundation Research Institute. En l’aspecte assistencial, formem part d’unitats de referència nacional com el Comitè de Tumors Neuroendocrins i el Comitè d’Immunodeficiències Primàries de l’Adult. A més, en l’àmbit de la recerca, la nostra Unitat està reconeguda com a grup d’excel·lència per l’AGAUR (Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca) des de l’any 2009 i com a grup CIBERehd (Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques i Digestives) des de l’any 2008.
Per què fer l’especialitat a Vall d’Hebron?
R1
Immersió
ABAT: Agents biològics altament transmissibles
Habilitats comunicatives
CUSAM I: Habilitats en orientació diagnòstica bàsica
Investigació
Bioètica
eTEAMS I: Habilitats no tècniques
R2
Biblioteca
eTEAMS II
R3
eTEAMS III
eTEAMS IV: Curs bàsic d'instructors en simulació clínica
Màster propi en patologia de l'aparell digestiu
R4
Hepatologia, Hospital General
Endoscòpia Digestiva, Hospital General
Aparell Digestiu, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.