Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Trucades sense fils entre pacients i infermeria, implementar el 'mode nocturn' a diferents dispositius assistencials i un kit per dormir pels pacients són les propostes del guanyador de 'Bona Nit, Vall d'Hebron' per afavorir el descans nocturn.
L’any 2019, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron va engegar el projecte ‘Bona nit, Vall d’Hebron’. Aquest projecte va ser una iniciativa liderada pels professionals que treballen en torns de nit. L’objectiu del projecte és millorar el descans nocturn dels i les pacients hospitalitzats aconseguint un son reparador i sense interrupcions sempre que l’estat clínic del pacient ho permeti.
Per donar a conèixer el projecte i aconseguir noves idees per protegir el descans nocturn es va crear el 1r concurs d’idees Bona Nit. S’han presentat un total de 25 idees per millorar el descans nocturn dels pacients i la idea guanyadora ha estat ‘És hora de dormir’, que s’ha donat a conèixer en la Jornada Bona Nit, que es va celebrar la matinada de l'11 de juny al 12 de juny de 00:30 h a 02:30 h a la Sala d'Actes de l'Hospital General.
‘És hora de dormir’ és una iniciativa elaborada per Miriam Llover, infermera d'oncologia pediàtrica del torn de nit, i se centra en tres propostes per disminuir la contaminació acústica a l’habitació, ja que, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la contaminació acústica és una de les causes de deteriorament de la salut per l’alteració del son. La primera proposta és fer les trucades entre pacients i infermeria mitjançant un sistema sense fils que avisi directament als professionals a un telèfon mòbil o una PDA. En segon lloc, en els diferents dispositius mèdics que necessita el pacient durant la nit es proposa implementar el ‘mode nocturn’ i la telemetria per tal que indiqui el temps per finalitzar i així silenciar les prealarmes i alarmes. Finalment, entregar als pacients un kit de dormir, que inclogui un antifaç i uns taps, amb l’objectiu de disminuir la contaminació lumínica i acústica de l’habitació.
Durant la jornada també s'ha presentat la Subcomissió Bona Nit, constituïda recentment i integrada per un grup multidisciplinari. Aquest òrgan té per objectiu millorar l'experiència i el benestar dels i les pacients durant la seva estada nocturna a l’hospital per tal d’afavorir el descans i garantir un ambient tranquil i segur.
La infermera Claudia Sanciveli, presidenta de la Subcomissió Bona Nit, ha destacat que “en línia amb el compromís de Vall d’Hebron amb l’excel·lència en l’atenció i benestar dels pacients, des de la Subcomissió vetllem i treballem diàriament per oferir solucions que millorin i garanteixin el bon descans de les persones hospitalitzades, ja que és un dels requisits indispensables per una recuperació eficaç i una experiència hospitalària positiva.”
Finalment, en la Jornada Bona Nit s’ha presentat un formulari específic per Àrees de Coneixement que mesura el descans nocturn dels pacients de Vall d’Hebron. A més, proporciona informació sobre l’adaptació de l’entorn i així afavorir el descans, ja que aspectes com la llum o el soroll són factors que provoquen interrupcions del descans nocturn.
Vetllem pel descans dels pacients
Estudis científics posen en evidència que el descans nocturn és fonamental en la recuperació dels pacients ingressats. Un bon descans nocturn (és a dir, dormir almenys sis hores seguides) té repercussions positives sobre la salut.
“Recuperació física, enfortiment del sistema immunitari, salut mental i emocional, reducció del dolor i estabilitat metabòlica són alguns dels beneficis que aporta un descans nocturn de qualitat. Per això, els equips d’ infermeria de Vall d’Hebron estem compromesos en millorar diàriament per oferir als nostres pacients un ambient propicií que els permeti descansar i dormir adequadament durant la nit”, explica Consuelo Álvarez, adjunta a la Direcció d’Infermeria.
A partir de les 23:00 h del vespre es posa en marxa el “mode nocturn“ a l’Hospital amb accions concretes que ajuden a descansar, com, per exemple, reduir la intensitat de la llum de les unitats d’hospitalització, apagar els televisors, els professionals d’infermeria utilitzen llanternes en comptes d’encendre llums de més intensitat o incentivar la disminució del to de veu de professionals, pacients i acompanyants.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.