Els equips de bàsquet del Barça es marquen un triple: visiten els infants hospitalitzats, reparteixen regals i intercanvien emocions

Joel Parra, Oscar da Silva i Dame Sarr, de l'equip masculí del FC Barcelona, i Anna Cruz, Paula Ginzo i Jolene Anderson, del femení, han compartit una jornada amb els nens i nenes hospitalitzats i les seves famílies.

29/11/2023

Els infants i adolescents de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron han rebut aquest dimecres una visita molt especial: la de tres jugadors i tres jugadores dels primer equips masculí i femení de bàsquet del Barça. Es tracta d'una iniciativa de la campanya ‘És Nadal tot l'any', un dels projectes del programa 'Benestar Emociona Pediàtric, de la Fundació FC Barcelona, que busca fomentar el benestar emocional dels infants i adolescents hospitalitzats a través del reforç d’emocions positives, com la imaginació o la il·lusió.

La delegació del FC Barcelona ha estat rebuda pel Dr. Antonio Roman, director assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i Maria Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d’Infermeria, als quals s'ha entregat una samarreta signada pels jugadors i jugadores emmarcada, llesta per penjar. "Aquí trobareu lluitadors, com vosaltres, però en un marc en el que no esteu acostumats. A la pista de bàsquet hi ha esforç i dedicació, però esteu en un ambient festiu. Aquí també veureu esforç, però el context és un  altre", ha avançat el Dr. Antonio Roman. Després d’intercanviar unes paraules, els jugadors Joel Parra, Oscar da Silva i Dame Sarr, i les jugadores Anna Cruz, Paula Ginzo i Jolene Anderson han dedicat hora i mitja a visitar la planta d’hospitalització d’Oncologia Pediàtrica, la planta d’Hospitalització de Cirurgia Pediàtrica i la Unitat de Trasplantats Infantils. Dividits en tres grups, els jugadors, jugadores i la resta de la delegació blaugrana han compartit emocions, signat autògrafs, s’han fet ‘selfies’ i han repartit obsequis i i il·lusió. Una teràpia formidable per a aquests nens, nenes i adolescents que atravessen moments delicats. L'estat emocional i un entorn favorable tenen un paper clau en l'eficàcia dels tractaments i en la millora dels processos de recuperació dels infants.

En aquesta ocasió, després del recorregut per les plantes d'hospitalització, els jugadors i jugadores han compartit una estona a la sala d’actes amb deu infants de La Casa dels Xuclis, que estan rebent tractament oncològic. Allà han tingut temps per compartir experiències i xerrar d’esforç i superació, dos valors que comparteixen esportistes i pacients, i fins i tot de jugades i trucs per fer un triple. "Per fer un bon triple, el secret està a tenir molta força a les cames", els hi ha revelat Oscar da Silva. 

'És Nadal tot l'any'

Dins del marc de la iniciativa solidària ‘Nadal tot l’any’, la Fundació FC Barcelona organitza sortides als hospitals de Barcelona on estan ingressats infants, visites de les diferents seccions esportives del Club per donar-los suport tant a ells com a les seves famílies. Conscients de la capacitat que el FC Barcelona i els seus esportistes tenen per aportar emocions positives als infants hospitalitzats, la Fundació organitza periòdicament aquestes sortides als hospitals pediàtrics. Aquestes visites són un moment d’alegria i emoció, sensacions que també viuen d’una manera molt especial els jugadors i les jugadores.

La visita de l’equip de futbol sala del FC Barcelona està emmarcada dintre del programa Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació i de la iniciativa solidària ‘És Nadal tot l'any”, que busca fomentar el benestar emocional dels infants i adolescents hospitalitzats a través del reforç d’emocions positives

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.