Vall d’Hebron, guardonat amb els Premis Best in Class de Gaceta Médica en atenció al pacient amb cefalees i esclerosi múltiple, investigació en oncologia i farmàcia hospitalària en oncologia

Aquests guardons reconeixen els millors serveis i unitats de l’Estat, tant públics com privats, que busquen l’excel•lència en l’atenció que presten als seus pacients.

01/12/2022

Vall d’Hebron ha estat distingit en quatre categories dels premis Best in Class de Gaceta Médica: a la millor Unitat de Cefalees, la millor unitat en atenció al pacient amb esclerosi múltiple, el millor Servei de Farmàcia en Oncologia i el premi investigació en oncologia en atenció al pacient. Aquests guardons reconeixen els millors serveis i unitats de l’Estat, tant públics com privats, que busquen l’excel•lència en l’atenció que presten als seus pacients. La concessió dels premis es basa en la puntuació obtinguda pels candidats amb l’Índex de Qualitat en Atenció al Pacient (IQAP), que s’obté a partir dels qüestionaris revisats per les societats científiques i que completen els centres, en els quals detallen els procediments que segueixen de manera rigorosa.

El Dr. Xavier Montalban, cap de servei de Neurologia i director del CEMCAT (Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya), ha recollit el premi a l’auditori El Beatriz de Madrid acompanyat del Dr. Andreu Vilaseca, que recentment ha esdevingut especialista en Neurologia i forma part de l’equip de neuròlegs del CEMCAT des del passat juny. D’aquesta manera, es pretén exemplificar que el centre no només és una unitat de present, sinó amb especial sensibilitat cap a la formació de les noves generacions d’especialistes en Neurologia i una mirada cap a un futur estimulant. “El CEMCAT és la materialització d’un concepte holístic i integrador, on el o la pacient amb esclerosi múltiple és el centre de la nostra atenció. És un orgull i una gran satisfacció rebre aquest premi que valora l’excel•lència en la pràctica assistencial, docent i investigadora, una excel·lència que pretén ser duradora. Aquest any, el CEMCAT ha celebrat el seu desè aniversari, i aquesta efemèride és un homenatge a un grup de professionals especialitzats en diferents àrees que treballen de forma coordinada per què qualsevol persona amb esclerosi múltiple se senti acompanyada durant el camí”, ha destacat el Dr. Xavier Montalban. 

La Dra. Patricia Pozo-Rosich, cap de Secció del Servei de Neurologia, cap de la Unitat de Cefalea de Vall d’Hebron, Directora del Migraine Adaptive Brain Center i Cap del Grup de Cefalea i Dolor Neurològic del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), destaca que “hospitals com el nostre donen una assistència de qualitat als pacients que pateixen migranya i altres cefalees primàries i secundàries refractàries. La migranya, en concret, és la malaltia neurològica més discapacitant, i afecta més en els anys més productius de la vida”. La Unitat de Cefalea de Vall d’Hebron porta a terme una medicina personalitzada gràcies a la feina conjunta d’un equip de professionals multidisciplinaris i la introducció d’eines digitals per poder realitzar una monitorització adequada. A més de la tasca assistencial, desenvolupa una recerca puntera en migranya i altres cefalees per introduir la medicina de precisió, participativa i predictiva. “Tot aquest coneixement el compartim amb publicacions i una activitat docent intensa. Rebre el premi BIC suposa un reconeixement al treball d’un equip de persones que treballa dia a dia per assolir l’excel•lència en l’assistència als pacients amb cefalees i en la recerca, per tal de millorar el diagnòstic i el tractament”, resumeix la Dra. Patricia Pozo-Rosich.

Referents en oncologia

“El fet que el Servei d'Oncologia de Vall d’Hebron rebi cada any la distinció en els premis BIC és un indicador important que estem fent les coses bé”, ha resumit la Dra. Enriqueta Felip, cap de Secció d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron, Investigadora principal del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia i presidenta de la SEOM. “En els pròxims anys el nostre objectiu és consolidar el servei com un centre oncològic integral de referència i excel•lència a tot el món mitjançant l'expansió dels nostres programes assistencials i de recerca, proporcionant noves eines i plataformes tecnològiques als nostres professionals, atraient i consolidant nova recerca clínica independent, i desenvolupant un nou programa educatiu i pla de carrera professional que permeti atreure, formar i retenir al personal amb més talent”, ha avaluat la Dra. Enriqueta Felip. 

La Dra. Maria Josep Carreras, al capdavant de la Unitat de Farmàcia Oncohematològica, ha destacat que els premis BIC no només són un reconeixement a la tasca realitzada, “també ha suposat realitzar un important exercici de reflexió dels processos actualment implantats, i de detecció de millores, donat l’elevat nivell de qualitat i considerats referents en el nostre entorn”. La Unitat de Farmàcia Oncohematològica de Vall d’Hebron està formada per farmacèutics hospitalaris amb un elevat nivell d'especialització en farmàcia oncohematológica i amb dedicació específica i de manera exclusiva. Per les característiques de Vall d’Hebron, la Unitat de Farmàcia Oncohematològica també s’ha superespecialitzat en aspectes d'especial complexitat: teràpies avançades, assajos clínics, personalització de teràpies farmacològiques en oncohematologia mitjantçant la farmacogenètica mesurant nivells plasmàtics i la farmacogenètica, detectant polimorfismes enzimàtics, per tal d’aconseguir un enfocament personalitzat dels tractaments augmentant-ne l’eficàcia i reduint-ne la toxicitat. “Considerem una necessitat fonamental l'aprofundiment en el coneixement mitjançant l'especialització per àrees terapèutiques, i no sols en aspectes clínics, la nostra activitat també cobreix aspectes tecnològics i d’automatització importants associats a les unitats tècniques de preparació o  aspectes de processos relacionats amb la gestió d'assajos clínics”, afirma Maria Josep Carreras. En aquest sentit, diversos professionals farmacèutics hospitalaris de Vall d’Hebron disposen de l'acreditació BCOP (Board Certified Oncology Pharmacist) atorgada pel BPS (Board of Pharmaceutical Specialties), promoguda per la nostra Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària i pel seu Grup de Treball en Farmàcia Oncològica GEDEFO. També formen part de l’equip tècnics especialitzats en preparació de fàrmacs antineoplàstics i en atenció i dispensació de fàrmacs hospitalaris al pacient oncohematològic ambulatori.

Els Premis Best In Class de Gaceta Médica també han reconegut amb una menció d’honor el programa de teràpia CART de Vall d'Hebron. El Dr. Pere Barba, metge del Servei d’Hematologia de Vall d’Hebron i coordinador del programa de teràpia CART, va recollir el guardó. 

La concessió dels premis es basa en la puntuació obtinguda pels candidats amb l’Índex de Qualitat en Atenció al Pacient (IQAP), que s’obté a partir dels qüestionaris revisats per les societats científiques i que completen els centres, en els quals detallen els procediments que segueixen de manera rigorosa.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.