Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El Servei de Cirurgia Toràcica i l’equip de Trasplantament Pulmonar de Vall d’Hebron ha adquirit una màquina XVIVO per avaluar i millorar els pulmons per a trasplantaments.
Acabem d’adquirir una màquina que permetrà a l’equip de Trasplantament Pulmonar aprofitar millor els pulmons dels donants. La màquina XVIVO LS1 és un sistema de perfusió ex vivo que permet avaluar els pulmons que arriben per a ser trasplantats i millorar les seves condicions. La màquina és una eina que imita les funcions fisiològiques del cos, manté els pulmons a temperatura corporal mitjançant circulació sanguínia assistida i els oxigena i permet aplicar antibiòtics per curar possibles infeccions. A més mesura un gran nombre de dades sobre el funcionament de l’òrgan, fet que permet conèixer millor les condicions del pulmó, reduint així el nombre de disfuncions primàries en els pulmons trasplantats.
La seva utilització permet la recuperació principalment de pulmons afectats per edemes pulmonars, ja que aquesta acostuma a ser la causa més freqüent de rebuig de pulmons. La Dra. Irene Bello, del Servei de Cirurgia Toràcica i de l’equip de Trasplantament Pulmonar, explica que “actualment només un 20% dels donants poden ser-ho de pulmons, i d’aquests, només el 60% van ser aptes per trasplantar. Un percentatge dels pulmons rebutjats podran ser recuperats mitjançat la màquina adquirida, amb un procediment que dura entre 3 i 4 hores”. S’estima que 1 de cada 5 dels pulmons rebutjats poden passar per la màquina XVIVO per millorar les seves condicions i ser trasplantats.
Per la seva banda, la Dra. Maria Deu Martín, del Servei de Cirurgia Toràcica i coordinadora quirúrgica de Trasplantament Pulmonar, afirma que la utilització de la màquina “augmentarà el grau de certesa sobre el fet que els pulmons són aptes per al trasplantament, un factor que podria millorar la qualitat de vida dels pacients”.
Amb l’adquisició d’aquesta eina, l’equip de Trasplantament Pulmonar, en el que participen els serveis de Cirurgia Toràcica, Pneumologia i Pneumologia Pediàtrica, Anestesiologia i Reanimació, Medicina Intensiva i Anatomia Patològica, fa una clara aposta per millorar els seus serveis.
Cal destacar que l’any 2018 hem realitzat 102 trasplantaments pulmonars. Aquesta xifra suposa el rècord de trasplantaments d’aquest òrgan en un any. Hem fet 96 trasplantaments en adults i 6 en nens (incloent-hi un cardiopulmonar). A més, recentment hem superat els 1.000 trasplantaments pulmonars. I ja hem dut a terme 1.131 trasplantaments. Es tracta de la culminació del procés iniciat fa 28 anys amb la creació del Programa de Trasplantament Pulmonar de Catalunya, centralitzat a Vall d’Hebron, l’únic hospital que realitza aquest tipus d’intervenció.
Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.