Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
Justificació: Les Normes de Bona Pràctica Clínica (BPC) són un estàndard per al disseny, realització, monitorització, auditoria, registre, anàlisis i comunicació dels assaigs clínics que proporcionen garantia de que les dades i els resultats notificats són creïbles i precisos, i que els drets, la integritat i la confidencialitat dels subjectes de l’assaig estan protegits. A les Guideline for good clinical practice E6(R2) EMA/CHMP/ICH/135/1995, en l’apartat referent a l’investigador i les qualificacions i acords necessaris (punt 4.1) consta que l’investigador ha de conèixer i complir les BPC i els requisits reglamentaris aplicables. Així mateix, el Reglament Europeu 536/2014 (a l’article 47) i el RD 1090/2015 (a l’article 38) estableix que el promotor i l’investigador garantiran que l’assaig clínic es porta a terme de conformitat amb el protocol i amb els principis de la BPC. És, per tant, necessari que els investigadors i col·laboradors dels assaigs clínics tinguin la formació necessària dels requisits de qualitat ètica i científica de la investigació clínica (normes de BPC) i la puguin acreditar. A més, creiem important que la formació en BPC realitzada en el nostre centre ha de complir els requisits mínims identificats per TransCelerate BioPharma per permetre el reconeixement mutu entre els diferents promotors dels assaigs clínics.
Objectiu: L’objectiu principal d’aquest curs és proporcionar un coneixement general als investigadors i col·laboradors d’assaigs clínics sobre metodologia dels assaigs clínics, i especialment sobre les normes de Bona Pràctica Clínica i la seva aplicació en el seu desenvolupament, en compliment de la legislació actual vigent.Adreçat a: Metges, infermeres, i altres professionals amb titulació superior o formació professional sanitària que realitzen activitats de recerca clínica, principalment relacionada amb assaigs clínics amb medicaments.
Temari: PROGRAMAMódulo I. Introducción a la investigación Clínica. Principios de la BPC ICHIntroducción a la investigación Clínica. Qué es la ICH. Principios de la BPC ICH. Diferencias entre versiones de la ICH. Módulo II. Comités de Ética de la Investigación. Responsabilidades. Composición. Procedimientos.Módulo III. Investigador. Responsabilidades. Consentimiento Informado. Farmacovigilancia.Definición. Responsabilidades. Consentimiento Informado. Farmacovigilancia.Módulo IV. Promotor. Responsabilidades. Organización de Investigación por Contrato.Definición. Responsabilidades. Organización de Investigación por Contrato.Módulo V. Documentos esenciales.Definición Qué documentos son.
Ponents:Alexis Rodríguez. Médico especialista en Farmacología Clínica. Vocal CEI HUVH.Mireia Navarro. Secretaria técnica el CEI HUVH.Inmaculada Fuentes. Médico especialista en Farmacología Clínica. Vocal CEI HUVH. Directora Core Facilities VHIROlga Sánchez-Maroto. Responsable de la Academic Research Organization (ARO) del VHIRAngélica Valderrama. Médico especialista en Farmacología Clínica. Responsable de Farmacovigilancia de la AROMónica Anglada. Responsable de la Unidad de Calidad del VHIR
Quotes d’inscripció:Campus Vall d’Hebron: 20€Places limitades 40 persones, que s'adjudicaran per estricte ordre de pagament. En cas de no arribar-se a un mínim de 15 inscripcions el curs no es durà a terme.
Avaluació:Es realitzarà una prova d’avaluació al final del curs. La prova constarà de 15 preguntes tipus test (amb quatre opcions de resposta, de les quals només una serà vàlida), i per al superar-ho els alumnes hauran de respondre adequadament un mínim del 70% de les preguntes.
Acreditació:Aquesta activitat està acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS). Tots aquells assistents que tinguin professions sanitàries titulades o titulacions de formació professional sanitària rebran acreditació del CCFCPS, i compleix els requisits mínims identificats per TransCelerate BioPharma per permetre el reconeixement mutu entre els diferents promotors dels assaigs clínics.
Més informació: Per qualsevol dubte, podeu contactar per mail amb Inma Fuentes inma.fuentes@vhir.org
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.