Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
Les instal·lacions, que permetran tractar amb molècules radiomarcades diversos tipus de càncer, s’han dissenyat tenint en compte les necessitats i confort dels pacients, sobretot els més petits. L’Hospital i l’Institut de Diagnòstic per la Imatge han col·laborat a la construcció d’aquest nou espai. Vall d’Hebron serà el centre de referència a Catalunya per als infants que necessitin aquest tipus de tractament. Les instal·lacions estan dissenyades per tractar més de 600 pacients l’any.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron estrena una nova Unitat de Teràpia de Medicina Nuclear per tractar amb radiofàrmacs pacients adults i pediàtrics amb càncer. Les noves instal·lacions són fruit de la col·laboració amb l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI). La seva construcció ha durat dos anys i el seu cost ha estat de 850.000 € aproximadament. En el disseny d’aquest nou espai ha participat un equip multidisciplinari, format per professionals del Servei de Medicina Nuclear, Física i Protecció Radiològica i la direcció de Manteniment i Obres, junt amb professionals de l’IDI.
Aquest tipus de tractament amb radiofàrmacs utilitza molècules radioactives dirigides directament al tumor per tractar la malaltia. Això permet dissenyar-los de forma personalitzada i ajustar la dosi de radiació a cada pacient. Malgrat que la radiació administrada és la mínima necessària per aconseguir la màxima eficàcia terapèutica, el pacient necessita quedar ingressat per evitar irradiar altres persones en instal·lacions blindades i dotades de sistemes de gestió dels residus.
En el cas de les noves instal·lacions de Vall d’Hebron, s’han dissenyat pensant en els pacients i, especialment, en els pediàtrics. Com explica el cap del Servei de Medicina Nuclear, el Dr. Joan Castell, “els pacients poden ser-hi ingressats acompanyats dels familiars, cosa que és encara més important a la població infantil”. L’espai es divideix en dues habitacions amb quatre punts de tractament, amb una capacitat per atendre quatre pacients de forma simultània. Les habitacions estan completament equipades amb sistemes de comunicació sense fils per facilitar la relació amb l’exterior i minimitzar la percepció d’aïllament i solitud. A la vegada, disposen de llum solar i els familiars els poden acompanyar, només separats per un vidre plomat que garanteix la seva seguretat. De fet, la protecció de parets i sostres està garantida per una coberta que té un pes de 18 tones, a les quals cal sumar les dues tones que pesen les portes de les habitacions.
L’optimització en les dosis de radiació a cada pacient permet oferir la màxima eficàcia terapèutica i a l’hora es redueix el risc per a la seva salut. Gràcies a les mesures de seguretat introduïdes, s’aconsegueix també la minimització de la radiació als familiars, acompanyants i treballadors del centre. En una visió integral del tractament de la malaltia, s’ha desenvolupat un protocol d’atenció i seguiment dels pacients mentre rebin el tractament d’acord amb els serveis de Medicina Nuclear, Endocrinologia, Urgències, Oncologia Mèdica i Oncologia i Hematologia Pediàtriques que garanteix la millor atenció multidisciplinària i personalitzada als pacients.
Tot el procés de tractament està controlat amb sistemes electrònics, sensors de radiació i de vigilància per protegir al personal sanitari, que pot exercir les seves tasques a distància. El mateix pot fer el personal del Servei de Física i Protecció Radiològica. Un dels aspectes clau és l’emmagatzematge dels residus excretats pels pacients, bàsicament l’orina, que s’ha de mantenir en uns tancs especials durant el període necessari perquè baixin els nivells de radiació.
El nou equipament es va posar en marxa a mitjans del mes d’abril i pot atendre entre 600 i 650 pacients l’any. La majoria, el 90%, són adults, afectats bàsicament de càncer de tiroides i tumors neuroendocrins. La resta són pacients pediàtrics amb aquestes patologies i d’altres com ara neuroblastoma. Estan en fase d’assaig noves molècules per tractar altres malalties oncològiques que milloraran el seu tractament i que aquesta avançada instal·lació permetrà posar a l’abast dels pacients. De fet, amb la posada en marxa d’aquestes habitacions, Vall d’Hebron es converteix en el centre de referència per als infants que necessiten rebre aquest tipus de tractament a Catalunya.
Oncología y Hematología Pediátrica, Hospital Infantil i Hospital de la Mujer
Oncología Radioterápica, Hospital General
Oncología Médica, Hospital General
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.