Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
El cap del grup de Recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Dr. Ricard Ferrer, és el nou vicepresident de la Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias (SEMICYUC). El nomenament es va fer efectiu el passat 20 de juny, a l’assemblea de l’entitat. La nova junta la lidera la Dra. Mari Cruz Martín Delgado, de l’Hospital Universitari de Torrejón, a qui el Dr. Ferrer substituirà en el càrrec l’any 2019.
Aassegura que “és il·lusionant dedicar un temps i un esforç a intentar fer-la créixer”. A la vegada, confia que la feina de la junta directiva i la seva presidència, d’aquí a dos anys, ajudi “a què els pacients crítics rebin la millor assistència per part de professionals motivats i excel·lentment preparats”.
Pel Dr. Ferrer, l’especialitat de medicina intensiva està “en plena maduresa” i viu un moment de “recanvi generacional”. També, “hi ha moltes especialitats interessades en el pacient crític i això implica que hem de fer un esforç addicional per ser la referència d’aquests pacients greus”. El nou període que inicia la SEMICYUC també s’enfronta a una fugida de talent a altres països amb millors condicions laborals i a l’envelliment dels equipaments provocat per la crisi econòmica.
El fet que els centres hospitalaris se centrin cada vegada més en els pacients aguts i greus fa que, segons el Dr. Ferrer, la medicina intensiva sigui “una especialitat de futur”. Però “s’acosten molts canvis lligats a les noves tecnologies que portaran un canvi de paradigma, la telemedicina, el big data, la intel·ligència artificial, l’automatització de moltes tasques”, i això obliga als especialistes a preparar-se “per aquest futur, que ja està arribant, sense oblidar l’empatia amb els pacients i les seves famílies”.
El Dr. Ricard Ferrer és cap del Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron des del setembre del 2016 i coordinador del grup de Recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del VHIR. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i les seves àrees d’interès són la sèpsia greu i xoc sèptic, les infeccions nocosomials i la síndrome de distrès respiratori agut.
És l’investigador principal o coinvestigador a més de 20 assaigs clínics i autor o coautor a més de 90 publicacions indexades. També és coordinador de la Xarxa de Recerca Edusepsis, investigador del CIBER Malalties Respiratòries i representant de l’Estat al consell de l’European Society of Intensive Care Medicine (ESICM). A la vegada, és membre del comitè científic de la Fundació Life-Priority ESICM i del comitè directiu i del comitè científic de la Surviving Sepsis Campaign.
Medicina Intensiva, Hospital General
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.