Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
La cursa solidària en pro del col·lectiu de pacients trasplantats destina la seva recaptació a finançar la recerca i l’assistència dels pacients pediàtrics trasplantats al centre. Vall d’Hebron celebra el Dia del Donant d’Òrgans i Teixits, dedicat a promoure la donació i agrair la generositat dels donants i les seves famílies.
L’organització de la Transplant Run ha donat la recaptació de l’última edició, celebrada el passat 19 de març, al Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari, amb l’objectiu de potenciar la recerca que s’hi realitza en aquest camp i millorar l’assistència que reben els pacients, en especial els pediàtrics, i les seves famílies, a través del projecte Suport psicològic pre i post trasplantament destinat als receptors pediàtrics i les seves famílies. En total, han estat 23.215 €, que s’han lliurat en un acte a la seu del departament de Salut en el qual han participat Mª Carmen García Ruiz, de l’Obra Social “la Caixa”, i els doctors Ramon Charco, cap del Servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i trasplantaments Vall d’Hebron i cap del grup de Trasplantaments Digestius del VHIR, i Teresa Pont, coordinadora de Programes de Donació i Trasplantament del centre, i del Dr. Antoni Roman, en representació de la Societat Catalana de Trasplantament.
L’acte, que han presidit el director del Servei Català de la Salut, David Elvira, i el director de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), Jaume Tort, també ha servit per presentar els actes del Dia del Donant d’Òrgans i Teixits, que organitza l’OCATT i als quals se suma Vall d’Hebron. La presentació ha comptat amb la participació del Dr. Jesús Quintero, hepatòleg de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron, de Mònica Balaguer, donant viu de fetge, i la Dra. Anna Vila, nefròloga de l’Hospital Sant Joan de Déu. Per celebrar aquesta data, el dia 11 de juny es tornarà a fer una caminada popular, que arriba a la seva onzena edició, entre l’edifici de la Pedrera i la Sagrada Família.
Abans, a Vall d’Hebron, el 7 de juny, diferents associacions organitzaran activitats divulgatives i per als pacients més petits a Vall d’Hebron. Instal·laran taules informatives als vestíbuls de l’Hospital General i de l’Hospital Maternoinfantil, que comptaran amb el suport de l’Associació Catalana de Pacients amb Malaltia Respiratòria Avançada i Trasplantament (AIRE), l’Associació de Malalts de Ronyó (ADER) i l’Associació per a la lluita contra les malalties de renals (ALCER). També hi participaran el Club de Trasplantats Hepàtics de Catalunya i l’Associació de Nens i Nenes Amb Trasplantament Hepàtic (ANINATH).
Aquest any el Dia del Donant d’Òrgans i Teixits vol incidir en el donant i el receptor de trasplantament pediàtric, agraint la generositat dels donants i les seves famílies amb el lema Gràcies, tu ho has fet possible. Una generositat que l’any passat es va traduir a Vall d’Hebron en 54 donacions d’òrgans i 305 de teixits. El 2016 va ser un any rècord en el camp del trasplantament, ja que l’Hospital va tornar a superar la seva xifra històrica de trasplantament pulmonar, amb 68 en adults i 5 en pediàtrics, i, a la vegada es va assolir una nova fita, amb 10 trasplantaments en només 24 hores. Aquest 2017, fins al mes de maig, ja hi ha hagut 25 donacions d’òrgans i 135 de teixits.
Al conjunt de Catalunya el 2016 també va ser un any destacat. Es van superar per primera vegada els 1.000 trasplantaments, en concret 1.017, amb Vall d’Hebron liderant aquesta estadística, segons dades de l’OCATT. De fet, a Catalunya es fa 1 de cada 4 trasplantaments pediàtrics de l’Estat. En el 2017 se n’han realitzat ja 424, un lleuger descens respecte l’any passat. Ara mateix hi ha 1.351 persones en llista d’espera, 22 d’elles pacients pediàtrics.
Gràcies a la generositat dels donants i les seves famílies, Catalunya té la taxa més alta de trasplantaments del món amb 135 per milió de població, i una de les més altes de donants per milió d’habitants (42).
El primer programa de trasplantament de l’Hospital es va posar en marxa ara fa 41 anys, el 1976. En aquest temps s’hi han realitzat més de 23.000 trasplantaments d’òrgans i teixits i s’ha convertit en un dels líders en aquest camp a l’Estat, amb 9 dels 10 programes existents. És centre de referència en trasplantament d’òrgan sòlid i de progenitors hematopoètics pediàtrics i en trasplantament de pulmó en adults i infants. Entre les seves fites més destacades, ser el primer de l’Estat a realitzar un trasplantament de fetge pediàtric, l’any 1986, i el primer cardiopulmonar a un infant, el 2006. En aquestes quatre dècades, s’han fet més de 800 trasplantaments pediàtrics.
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.