Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
14/05/2023
Català
Dra. Vanesa Richarte, M. Ángeles Torrecilla
Salut en sintonia
El Trastorn per Dèficit d'Atenció i/o Hiperactivitat, el TDAH, és un trastorn del neurodesenvolupament, d'origen neurobiològic, que s'inicia en la infància, però pot continuar en l'adolescència i l'edat adulta. Els pacients amb aquest trastorn poden tenir dificultats per mantenir l'atenció, poden ser hiperactius i inquiets, i poden actuar de forma impulsiva.
La prevalença del TDAH se situa en termes generals al voltant d’entre el 3 i 7%. El 60% dels nens amb TDAH continuaran tenint símptomes clínics durant l'adolescència i en l'etapa adulta. És més freqüent en el sexe masculí que en el femení entre la població general, amb una proporció de 2 homes per 1 dona i en nens és d’1,6 homes per 1 dona en adults. El sexe femení té més tendència a presentar principalment inatenció.
El diagnòstic és clínic. És necessari realitzar una adequada anamnesi clínica, que és l’entrevista inicial amb el pacient, per part d'un professional sanitari especialitzat. Es disposa de diferents entrevistes diagnòstiques i escales per a valorar la gravetat dels símptomes o trastorns comòrbids associats. A més de proves neuropsicològiques que avaluen les dificultats atencionals i la disfunció executiva que presenta el pacient.
És necessari l'abordatge multimodal: Psicoeducació, tractament psicològic i tractament farmacològic. En el cas de la població infantil, l'abordatge inclou entrenament dels pares i intervenció escolar. Actualment, es disposa de diferents fàrmacs psicoestimulants i no psicoestimulants que han demostrat ser eficaços i segurs per al control dels símptomes.
Els nens i adolescents amb TDAH poden presentar serioses dificultats en el seu rendiment acadèmic. Els pares i els tutors seran clau per ajudar a minimitzar els símptomes i els efectes en els estudis:
Si vols saber-ne més, escolta el setè capítol, amb les veus especialitzades de les professionals de l’hospital Vall d’Hebron, la Dra. Vanesa Richarte, psiquiatre i coordinadora del Programa de TDAH, i la M. Ángeles Torrecilla, Infermera d'Urgències de Psiquiatria.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.