Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron recupera l’activitat d’anys anteriors després de les limitacions de la crisi sanitària de la COVID-19. Entre gener i febrer, s’han realitzat un total de 32 trasplantaments: 18 de ronyó i 14 hepàtics.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron se suma aquest 24 de març al Dia Nacional del Trasplantament. És una jornada per recordar als donants i donar visibilitat als equips mèdics que fan possible aquesta fita. Fa anys que Espanya és líder en donació d’òrgans, segons l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), amb Catalunya al capdavant. Abans de la pandèmia, Catalunya ja era líder mundial en trasplantaments amb 151,2 intervencions per milió d’habitants, per sobre del registre més alt dels Estats Units, que es situa en 149 intervencions a Filadèlfia.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron té un paper destacat en l’assoliment d’aquestes xifres. És el primer centre europeu en trasplantament pulmonar, el primer de l’Estat en haver fet un triple trasplantament –de cor, fetge i ronyó–, i un any més el 2020 va ser el centre que més trasplantaments va realitzar a tot l’Estat. En total, en va fer 265.
La Dra. Teresa Pont, coordinadora de Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, explica que “durant els primers mesos de la crisi sanitària de la COVID-19 (març i abril), els trasplantaments es van limitar als pacients pediàtrics, però després d’un any, poc a poc, estem recuperant l’activitat d’anys anteriors”. “Gràcies a l’esforç col·laboratiu, tot i la segona i tercera onada, l’activitat ja s’aproxima a xifres prepandèmiques”, afegeix. El mes de febrer, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha trasplantat 28 òrgans dels 80 que s’han trasplantat a Catalunya, segons dades de l’Organització Catalana de Trasplantaments.
Per tipus d’òrgan, l’any 2020, Vall d’Hebron és el centre que més pulmons va trasplantar de nou: 73 (68 d’adults i 5 pediàtrics). A nivell estatal, es van fer 2.700 trasplantaments renals; 1.034 hepàtics; 336 de pulmó; 278 cardíacs; 73 de pàncrees, i 4 d’intestí, provinents de 1.777 donants morts i 268 vius. A Catalunya es van arribar a realitzar 997 trasplantaments d’òrgans.
Malgrat la pandèmia, l’any passat tant Catalunya com l’Estat van batre rècord històric de trasplantaments pediàtrics. Es van realitzar 197 trasplantaments en nens i nenes al conjunt de l’Estat. I a Catalunya 54, dels quals 47 es van portar a terme a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. És l’únic centre de Catalunya que compta amb programes de trasplantament d’adults i de nens. Entre gener i febrer, s’han extret 43 òrgans a Vall d'Hebron: 17 de ronyó, 9 de fetge, 1 de cor, 14 de pulmó, 2 de pàncrees i un d’intestí. I s'han trasplantat 32 òrgans: 18 renals i 14 hepàtics.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.